r
Nosalty Logó

Betyár kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Betyár kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 652 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 7826 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 332 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 652 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.5 g

Zsír

  • Összesen
    380.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17160.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    1242 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    13394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    720 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 7826 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, olajat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát, alaposan kidolgozzuk, amíg el nem válik az edény falától. (Nagyon gyorsan, könnyen összeáll.)
  3. A tésztát nedves ruhával letakarva, meleg helyen, legalább 1 órán át kelni hagyjuk.
  4. Miután a tészta szépen megkelt, átgyúrjuk, és 6 cipóra osztjuk. Lisztezett felületen az első cipót vékonyra, kerekre nyújtjuk, és éles késsel 8 egyenlő részre vágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb szárához rakunk a töltelékből, és formás kis kiflikké tekerjük. Ezt minden cipóval megismételjük, így összesen 48 darab kiflink lesz.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket, majd 20 percet még kelni hagyjuk (elhagyható).

Töltelék

  1. A házi parasztkolbászt és a hagymát felaprítjuk, összekeverjük. (Virsli esetén annak hosszától függően félbe, vagy háromba vágjuk, hogy a virslidarabokkal szépen tudjuk tölteni a kiflit.)

Tetejére

  1. Sütés előtt tojással megkenjük a kiflik tetejét, és ízlés szerint szórjuk a magokkal, sóval vagy reszelt sajttal.
  2. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük a kifliket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3660
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 13.

Ajánló

Kolbász helyett tölthetjük virslivel, szalámival, sonkával, felvágottal, sajttal is a kifliket. Természetesen a hagyma is elhagyható a töltelékből. Én próbáltam már felaprított savanyú uborkával, paprikával, vagy olajbogyóval is készíteni, és úgy is mennyei. Kiváló második fogás egy tartalmas levest követően. Tavasszal vagy nyáron újhagymával, csípős paprikával, friss paradicsommal fogyasztva igazi falusi hangulatot idéző, pompás lakoma.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Betyár kifli
Tubicám 33 recept

Nagyon egyszerű, megbízható és elronthatatlan alaprecept. Jól kezelhető, levegős, szinte selyemfényű a tészta, amiből népmesébe illő kiflik formálhatók. Nővérem szerint olyan gyönyörűek a kisült kiflicskék, mintha rajzolták volna, és olyan légiesen könnyű, pihe-puha a tészta, hogy szinte repül.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...