Betyár kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tubicám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
42g tej23 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
4 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelék
-
42g parasztkolbász188 kcal
-
2 kcal
Tetejére
Összesen
652
kcal
- 15% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
500g tej280 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
11g só0 kcal
Töltelék
-
500g parasztkolbász2260 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
Tetejére
Összesen
7826
kcal
- 15% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
42.3g finomliszt154 kcal
-
21.2g tej12 kcal
-
5.4g napraforgó olaj48 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.5g só0 kcal
Töltelék
-
21.2g parasztkolbász96 kcal
-
1.2g salottahagyma1 kcal
Tetejére
Összesen
332
kcal
- 15% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1430.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 1116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
652
kcal
- 15% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 256.5 g
Zsír
-
Összesen 380.4 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17160.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 374 mg
-
Kálcium 1242 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 1730 mg
-
Nátrium 13394 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 815.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 235.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 720 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 556 micro
Összesen
7826
kcal
- 15% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 726.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 567 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
332
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
1 kg finomliszt
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
50 g friss élesztő
-
2 teáskanál cukor
-
1 ek só
Töltelék
-
1 közepes db salottahagyma
Tetejére
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, olajat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát, alaposan kidolgozzuk, amíg el nem válik az edény falától. (Nagyon gyorsan, könnyen összeáll.)
- A tésztát nedves ruhával letakarva, meleg helyen, legalább 1 órán át kelni hagyjuk.
- Miután a tészta szépen megkelt, átgyúrjuk, és 6 cipóra osztjuk. Lisztezett felületen az első cipót vékonyra, kerekre nyújtjuk, és éles késsel 8 egyenlő részre vágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb szárához rakunk a töltelékből, és formás kis kiflikké tekerjük. Ezt minden cipóval megismételjük, így összesen 48 darab kiflink lesz.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket, majd 20 percet még kelni hagyjuk (elhagyható).
Töltelék
- A házi parasztkolbászt és a hagymát felaprítjuk, összekeverjük. (Virsli esetén annak hosszától függően félbe, vagy háromba vágjuk, hogy a virslidarabokkal szépen tudjuk tölteni a kiflit.)
Tetejére
- Sütés előtt tojással megkenjük a kiflik tetejét, és ízlés szerint szórjuk a magokkal, sóval vagy reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük a kifliket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 80 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 3660
- Feltöltés dátuma: 2015. december 13.
Ajánló
Kolbász helyett tölthetjük virslivel, szalámival, sonkával, felvágottal, sajttal is a kifliket. Természetesen a hagyma is elhagyható a töltelékből. Én próbáltam már felaprított savanyú uborkával, paprikával, vagy olajbogyóval is készíteni, és úgy is mennyei. Kiváló második fogás egy tartalmas levest követően. Tavasszal vagy nyáron újhagymával, csípős paprikával, friss paradicsommal fogyasztva igazi falusi hangulatot idéző, pompás lakoma.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Tubicám
33 recept
Nagyon egyszerű, megbízható és elronthatatlan alaprecept. Jól kezelhető, levegős, szinte selyemfényű a tészta, amiből népmesébe illő kiflik formálhatók. Nővérem szerint olyan gyönyörűek a kisült kiflicskék, mintha rajzolták volna, és olyan légiesen könnyű, pihe-puha a tészta, hogy szinte repül.