r
Nosalty Logó

Betyár kifli

Tubicám
Betyár kifli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

652
Kalória
21.4g
Fehérje
67.9g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
19.6g
Víz
20.1g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 652 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 7826 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 332 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 652 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.5 g

Zsír

  • Összesen
    380.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17160.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    1242 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    13394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    815.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    720 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 7826 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, olajat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát, alaposan kidolgozzuk, amíg el nem válik az edény falától. (Nagyon gyorsan, könnyen összeáll.)
  3. A tésztát nedves ruhával letakarva, meleg helyen, legalább 1 órán át kelni hagyjuk.
  4. Miután a tészta szépen megkelt, átgyúrjuk, és 6 cipóra osztjuk. Lisztezett felületen az első cipót vékonyra, kerekre nyújtjuk, és éles késsel 8 egyenlő részre vágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb szárához rakunk a töltelékből, és formás kis kiflikké tekerjük. Ezt minden cipóval megismételjük, így összesen 48 darab kiflink lesz.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket, majd 20 percet még kelni hagyjuk (elhagyható).

Töltelék

  1. A házi parasztkolbászt és a hagymát felaprítjuk, összekeverjük. (Virsli esetén annak hosszától függően félbe, vagy háromba vágjuk, hogy a virslidarabokkal szépen tudjuk tölteni a kiflit.)

Tetejére

  1. Sütés előtt tojással megkenjük a kiflik tetejét, és ízlés szerint szórjuk a magokkal, sóval vagy reszelt sajttal.
  2. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük a kifliket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon egyszerű, megbízható és elronthatatlan alaprecept. Jól kezelhető, levegős, szinte selyemfényű a tészta, amiből népmesébe illő kiflik formálhatók. Nővérem szerint olyan gyönyörűek a kisült kiflicskék, mintha rajzolták volna, és olyan légiesen könnyű, pihe-puha a tészta, hogy szinte repül.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...