Berlini fánk Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
83g finomliszt303 kcal
-
5 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
42g tej23 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
1g só0 kcal
-
70 kcal
-
5g porcukor18 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
Összesen
838
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
250g tej140 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
4g só0 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
638g napraforgó olaj1409 kcal
Összesen
5030
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
27.6g finomliszt101 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
13.8g tej8 kcal
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
5.5g vaj40 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
8.3g sárgabaracklekvár23 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
35.2g napraforgó olaj78 kcal
Összesen
280
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
838
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 267 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 866 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3380.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 499 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 927 mg
-
Nátrium 1589 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.5 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 173.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 473 micro
-
Kolin: 588 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
5030
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
280
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
500 g finomliszt
-
30 g friss élesztő
-
50 g cukor
-
3 db tojássárgája
-
0.5 tk só
-
7.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 1 ek cukorral, néhány ek tejjel és kevés liszttel elkeverjük. Az elő tésztát megszórjuk kevés liszttel, lefedve 15 percig hagyjuk kelni.
- Hozzáadjuk a maradék hozzávalót, sima tésztává gyúrjuk. Lefedve kb. 30 percig kelesztjük, míg duplájára nő.
- A tésztát átgyúrjuk, ½ cm vastagságúra nyújtjuk. A tészta egyik felére egy pogácsaszaggatóval 8 cm átmérőjű köröket jelölünk, és mindegyik kör közepére teszünk 1 tk lekvárt. A széleket megkenjük tojásfehérjével, ráborítjuk a tészta másik felét, jól rányomkodjuk a széleken, és a fánkokat kiszaggatjuk. Lisztezett munkalapon lefedve kb. 15 percig hagyjuk kelni.
- Az olajat felhevítjük. A fánkokról a lisztet egy ecsettel eltávolítjuk, majd a felső felükkel lefelé a forró olajba csúsztatjuk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
- Kivesszük, papírtörlőn hagyjuk szűrődni. A kihűlt fánkokat porcukorral megszórjuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 269
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 32459
- Feltöltés dátuma: 2014. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy másik módja a fánkok töltésének. A fánkokat 1 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük. A lekvárt jól elkeverjük, majd egy fánktöltő csővel ellátott habzsákba tesszük, és oldalról a megsült fánkokat megtöltjük.