Berényi csirkemell rakottan
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
40g bacon157 kcal
-
20g trappista sajt70 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g gépsonka28 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
46 kcal
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1500g csirkemellfilé1800 kcal
-
400g bacon1572 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
250g füstölt sajt820 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g gépsonka276 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
180g szárított paradicsom464 kcal
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
41.6g csirkemellfilé50 kcal
-
11.1g bacon44 kcal
-
5.5g trappista sajt20 kcal
-
6.9g füstölt sajt23 kcal
-
9.2g tojás12 kcal
-
0.6g tojássárgája2 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.5g gépsonka8 kcal
-
10.4g tejföl21 kcal
-
13 kcal
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.2 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1786 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 632 mg
-
Nátrium 768 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 193.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 8262 micro
-
Lut-zea 428 micro
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 622.4 g
Zsír
-
Összesen 429.5 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 3124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17859.8 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 626 mg
-
Kálcium 2187 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 976 mg
-
Foszfor 6320 mg
-
Nátrium 7681 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.6 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1936.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1894 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 403 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 179 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 521 micro
-
Kolin: 2747 mg
-
Retinol - A vitamin: 1798 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1113 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 82624 micro
-
Lut-zea 4276 micro
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2292 micro
-
Lut-zea 119 micro
Hozzávalók
-
150 dkg csirkemellfilé
-
400 g bacon
-
6 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
10 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
20 dkg gépsonka
-
37.5 dkg tejföl
Elkészítés
- A húst megmossuk, a vízt felitatjuk róla, majd lehetőség szerint egyenlő szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egy tálba tesszük a szeleteket.
- Egy tányérra tesszük a lisztet, egy másik tányérban egy csipet sóval felverjük a tojásokat.
- Egy jénait a baconszeletekkel kirakunk úgy, hogy a szeletek mindkét oldalon beérjenek az edény aljának közepéig, de ki is lógjanak a jénaiból.
- A sózott, borsozott hússzeleteket egyenként lisztbe, majd tojásba mártjuk.
- A baconre a következőképpen rétegezzük a hozzávalókat: egy sor (10 szelet) aszalt paradicsom, egy sor bemártott hús, egy sor sonka, egy sor reszelt trappista, egy sor reszelt Karaván, majd ezt addig folytatjuk, míg minden el nem fogy. A tetejére hússzeletek kerülnek.
- A tejfölben jól elkeverjük a tojássárgáját, ezzel leöntjük, elsimítjuk. Ráhajtjuk a baconszeleteket, melyek középen össze fognak érni.
- Alufóliával szorosan letakarjuk, a hús vastagságától, mennyiségétől függően 40-50 percig íg sütjük, majd az alufóliát levesszük, és 10-15 percre visszatesszük, hogy a teteje megpirulhasson.
- Forrón is tálalhatjuk, de a legjobb, amit tehetünk vele, hogy kihűtjük, majd másnapig a hűtőbe tesszük. Hidegen csodálatosan lehet szeletelni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 27199
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 10.
Ajánló
Friss salátával, francia salátával, meleg tálalás esetén sült burgonyával, burgonyapürével, rizibizivel, petrezselymes burgonyával tálaljuk. Ne együk este, mert túl laktató, mondhatni nehéz étel. (Bár, ha valaki utána egy táncos buliba megy, lemozogja.) Ha megvárjuk, hogy hideg legyen, felszeleteljük, később is meg lehet melegíteni, szeletenként, és úgy adjuk a meleg köretet hozzá. Finom bort kínáljunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A lányom keresztanyjától kaptam a receptet, én egy kicsit variáltam, az aszalt paradicsommal, bevált. Igazi ünnepi ebéd, akár hideg, akár meleg állapotában szolgáljuk fel. Istenien finom, laktató, és gusztusos. Tényleg megérte várni, hogy hideg legyen, és úgy szeleteljem fel! Azt, hogy jó az illata, és jól néz ki, hogy nagyon finom, tudtam, egy kissé pepecselősnek tűnik az elkészítés, de ha mindent előkészítettünk, akkor a menet alapján nem is olyan bonyolult. Elsőre nagyon jól sikerült, még nekem is! A hozzávalók miatt ez az étel rendkívül finom, mutatós, és kissé drága. De egy ünnepi alkalom miatt megéri. Ha vendégek jönnek, akkor is szuper meglepetés. Meg kell mondani, az én vendégeimnek leesett az álla, és a francia salival, meg direkt friss vegyes salival adva, hát csak csendet lehetett hallani, maximum a "kérhetek még egy szeletet?" kérdést. Két szelet maradt meg belőle. Ez mond valamit, igaz? Örültem nagyon.