r
Nosalty Logó

Benedek tojás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Benedek tojás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hollandi mártás

Benedek tojás

Összesen 835 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hollandi mártás

Benedek tojás

Összesen 1672 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hollandi mártás

Benedek tojás

Összesen 369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 835 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1063 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1712.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 1672 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

Hollandi mártás

Benedek tojás

Elkészítés

Hollandi mártás

  1. Tegyük az ecetet, a vizet és a borsot egy kisebb lábasba, és forraljuk fel. Kis lángon forraljuk, ameddig egy kevés elfő belőle. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, és szűrjük le egy hőálló edénybe.
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük össze. Majd egy fazékba forraljunk vizet, tegyük az edényt a víz tetejére úgy, hogy az alja a víz fölött legyen. Addig keverjük a mártást, ameddig besűrűsödik, és krémes állagú lesz.
  3. Ezután tegyük az edényt egy nedves konyharuhára, hogy ne mozduljon el, és lassan adjuk hozzá a lágy vajat, és addig keverjük, amíg sűrű, csillogó lesz. A végén adjuk hozzá a citromlevet, és ízesítsük fehér- és cayenne borssal. Az így elkészült hollandi mártást felhasználásig melegen tároljuk.
  4. A zsemlét vagy bucit félbevágjuk, és olívaolajon picit megpirítjuk mindkét oldalát a sonkaszeletekkel együtt.

Benedek tojás

  1. Buggyantott tojást készítünk: ehhez 2 lábasban kell vizet forralnunk. Az egyikbe ecetet teszünk, a másikba sót. Az ecetes vizet felforraljuk, és az előzőleg felütött tojásokat (egyesével) nagyon óvatosan, vigyázva, hogy a sárgája egyben maradjon, egy szedőkanálba átöntjük.
  2. A lábas alatt mérsékeljük a hőt, és a szedőkanállal együtt néhány másodpercig a vízben tartjuk, majd lassan a vízbe csúsztatjuk a tojást. A kanállal a fehérjét alakíthatjuk még, és kb. 3 percig főzzük a gyöngyöző vízben.
  3. Amikor letelt az idő, kiszedjük a tojásokat, és a sós vízbe mártjuk őket néhány másodpercig. Ezáltal nem lesznek ecet ízűek. Akinek van kedve, készíthet hozzá "english muffinokat", de én kényelmesebb voltam, és amúgy is szerintem tökéletesen megfelel így, buciban tálaltam a tojásokat. (Akár zsemlében is lehet.)
  4. Ez úgy történik, hogy a megpirított bucik felére teszünk két-két szelet sonkát, majd egy-egy darab tojást. Meglocsoljuk a fenséges hollandi mártással, és frissen őrölt borssal megszórjuk, majd rátesszük a buci másik felét.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 885
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Benedek tojás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Ez egy isteni buggyantott tojásos szendvics, ami ráadásul még mutatós is!! 

Hozzávalók

Hollandi mártás

Benedek tojás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...