Benedek tojás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 36% Zsír
Hollandi mártás
-
3g fehérborecet0 kcal
-
4g víz0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Benedek tojás
Összesen
835
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 36% Zsír
Hollandi mártás
-
5g fehérborecet1 kcal
-
8g víz0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Benedek tojás
Összesen
1672
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 36% Zsír
Hollandi mártás
-
1.1g fehérborecet0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
8.8g tojássárgája28 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
27.7g vaj198 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Benedek tojás
Összesen
369
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 74.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 531 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 88.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 581 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 571 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 498 micro
Összesen
835
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 148.2 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1063 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1712.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 737 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 176.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 657 mg
-
Retinol - A vitamin: 1142 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 996 micro
Összesen
1672
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
369
kcal
Hozzávalók
Hollandi mártás
-
1 ek fehérborecet
-
1 ek víz
-
2 db tojássárgája
-
0.5 teáskanál fehér bors
-
125 g vaj
-
0.3 citromból nyert citromlé
-
1 csipet cayenne paprika
-
só ízlés szerint
Benedek tojás
Elkészítés
Hollandi mártás
- Tegyük az ecetet, a vizet és a borsot egy kisebb lábasba, és forraljuk fel. Kis lángon forraljuk, ameddig egy kevés elfő belőle. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, és szűrjük le egy hőálló edénybe.
- Adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük össze. Majd egy fazékba forraljunk vizet, tegyük az edényt a víz tetejére úgy, hogy az alja a víz fölött legyen. Addig keverjük a mártást, ameddig besűrűsödik, és krémes állagú lesz.
- Ezután tegyük az edényt egy nedves konyharuhára, hogy ne mozduljon el, és lassan adjuk hozzá a lágy vajat, és addig keverjük, amíg sűrű, csillogó lesz. A végén adjuk hozzá a citromlevet, és ízesítsük fehér- és cayenne borssal. Az így elkészült hollandi mártást felhasználásig melegen tároljuk.
- A zsemlét vagy bucit félbevágjuk, és olívaolajon picit megpirítjuk mindkét oldalát a sonkaszeletekkel együtt.
Benedek tojás
- Buggyantott tojást készítünk: ehhez 2 lábasban kell vizet forralnunk. Az egyikbe ecetet teszünk, a másikba sót. Az ecetes vizet felforraljuk, és az előzőleg felütött tojásokat (egyesével) nagyon óvatosan, vigyázva, hogy a sárgája egyben maradjon, egy szedőkanálba átöntjük.
- A lábas alatt mérsékeljük a hőt, és a szedőkanállal együtt néhány másodpercig a vízben tartjuk, majd lassan a vízbe csúsztatjuk a tojást. A kanállal a fehérjét alakíthatjuk még, és kb. 3 percig főzzük a gyöngyöző vízben.
- Amikor letelt az idő, kiszedjük a tojásokat, és a sós vízbe mártjuk őket néhány másodpercig. Ezáltal nem lesznek ecet ízűek. Akinek van kedve, készíthet hozzá "english muffinokat", de én kényelmesebb voltam, és amúgy is szerintem tökéletesen megfelel így, buciban tálaltam a tojásokat. (Akár zsemlében is lehet.)
- Ez úgy történik, hogy a megpirított bucik felére teszünk két-két szelet sonkát, majd egy-egy darab tojást. Meglocsoljuk a fenséges hollandi mártással, és frissen őrölt borssal megszórjuk, majd rátesszük a buci másik felét.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 885
- Feltöltés dátuma: 2015. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Ez egy isteni buggyantott tojásos szendvics, ami ráadásul még mutatós is!!