r
Nosalty Logó

Bélszín steak ahogy én szeretem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsolt hobby chef
Bélszín steak ahogy én szeretem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pác

Köret

Hússütés

Összesen 1170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pác

Köret

Hússütés

Összesen 4674 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pác

Köret

Hússütés

Összesen 215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3122 micro
  • β-karotin
    7758 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2569 micro
Összesen 1170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    218.2 g

Zsír

  • Összesen
    369.2 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5061.5 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2512 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1388.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3328 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    12489 micro
  • β-karotin
    31030 micro
  • β-crypt
    345 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    10274 micro
Összesen 4674 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    576 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Pác

Köret

Hússütés

Elkészítés

Pác

  1. A bélszínt illik pácolni, és elő is kell készíteni... Az előkészítés első lépése a hártyátlanítás. Azt annyira le kell szedni, amennyire lehet. Vagyis teljesen. Ehhez éles kés kell...
  2. A hártyátlanítás után vastag, kb. 3 cm vastag szeleteket vágunk. (Nálam ez a minimum. Sőt talán vastagabb is kissé.)
  3. A páclé olaj, bors, mustár összekeverve, és ebbe mennek a szeletek egy zárható dobozba, és be a hűtőbe. A húst teljesen lepje el az olaj, és a doboz mehet a hűtőbe pár napra. (Ami nálam minimum 5 nap.)

Köret

  1. Vajon pároljuk meg a kukoricát, zöldborsót és a kis kockára vágott sárgarépát. Kicsit lehet sózni.

Hússütés

  1. A steak lényege a sütés... De sütés előtt én körbetekerem mindegyik szeletet egy szelet bacon szalonnával, aztán körbekötöm nem műanyag madzaggal. Jobbára sima kendermadzaggal. Nem, nem tűzöm se fogpiszkálóval, se tűzőgéppel, se csavar+anyacsavarokkal. Nem szurkálom a húst.
  2. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy előmelegedjen 250 fokra.
  3. A körbetekert húsokat kicsit még borsozzuk, és érzéssel sózzuk.
  4. Egy jó vastag aljú serpenyőben olajat forrósítunk, de csak pár cseppet. Én jobbára a pácból veszek ki egy kicsit. Amikor a serpenyő forró, mint a pokol, mehet bele a hússzelet. Mind a két oldalt úgy 1-2 percig, max. 3 percig sütjük. Akkor jó, ha tapintásra vagy finom nyomásra kb. olyan puha, mint a hüvelykujj alatti párna, amikor a hüvelyk és mutatóujjunkat összeérintjük.
  5. A húst a sütés után hőálló tálban vagy egyből a serpenyővel együtt betesszük az előmelegített sütőbe, és ott még eltölt 10 percet (van amikor csak 8 percet, és néha 12 percet, figyelni kell).
  6. A sütőből kivesszük, és pihentetjük 10 percet. És készen van. Belül rózsaszín, kívül barna. Szaftos és puha. Zöldségkörettel csúcs. De mehet mellé steak burgonya vagy krokett is, a zöldség mellé. Imádom.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 46640
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 19.

Ajánló

Mihez ajánljuk ezt az ételt? Mindenhez. :-) Ez az az étel, amit nem édesanyámtól tanultam, mert neki csak a serpenyőben átsütött steak ehető, de szerintem az gyakorlatilag egyenes út a steak meggyilkolásához. És részemről a keményre sütött steak ehetetlen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsolt hobby chef 9 recept

A bélszín a legjobb ételek egyike. Viszont sokkal könnyebb elrontani, mint bárki hiszi, és elég drága mulatság, ha nem sikerül. Jobbára jobb éttermekben próbálgattam, de egyszerűen nem hittem, hogy nem tudom megcsinálni... Aztán egy ismerős jelezte, hogy marhavágásra készül, és kérünk-e húst. Itt volt az alkalom, hogy nekiálljak a saját steak elkészítésének. Berendeltünk egy bélszínt. Első körben a bélszínjavából a testből csináltam steak-et, de akkor nem fényképeztem, ezért a csatolt képen a második körben, a felső részből készült steak látszik. Ez nem olyan szép kör alakú sajnos, mint az első körben készültek (vagy legalábbis nem mind), de ízre nem sok különbség van. :-)

Hozzávalók

Pác

Köret

Hússütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...