r
Nosalty Logó

Bejglikoszorú

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Bejglikoszorú
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

987
Kalória
19.6g
Fehérje
100.7g
Szénhidrátok
59.3g
Zsír
43.9g
Víz
104.3g
Koleszterin
10.8g
Rost
40.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 405 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1606.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    355.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9638.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    3342 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1103 mg
  • Foszfor
    3049 mg
  • Nátrium
    1877 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.9 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 5925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 405 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elvegyítjük a sót a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt. A tejben elkeverjük az élesztőt, a tojássárgáját és a lisztes keverékhez öntjük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk és fóliába csomagolva hűtőben legalább 60 percig pihentetjük.
  2. Mindkét tésztagombócot 35 * 22 cm - es nagyságúra nyújtjuk, elkenjük rajtuk a kihűlt töltelékeket, majd a tészta egyik hosszabbik szélét visszahajtjuk a töltelékre, egy folpackot terítünk rá és még így átsodorjuk, ezután feltekerjük.
  3. A két rudat hosszában kettévágjuk, egy fél mákos és egy fél diós részt egymás felé fordítunk, nyitottabb csigaalakra hajtjuk és egy sütőpapírral bélelt 22 cm - es kapcsos forma közepére helyezzük.
  4. A másik résszel is így járunk el, majd a rudat beillesztjük a másik rúd tészta közé.
  5. A koszorút lekenjük tojássárgájával és hideg helyre tesszük száradni, ezután lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral és meleg helyen kb 60 percig kelesztjük. 200 °C - ra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a mákhoz keverjük a fele kekszmorzsát, a fele citromhéjat, a dióhoz a megmaradt kekszmorzsát és a citromhéjat. A vizet felfőzzük a mézzel és a cukrokkal, majd fele - fele arányban leforrázzuk vele a mákot és a diót. Mindkét részhez 1 - 2 ek lekvárt keverünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x8
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!