Bejgli ahogy Hevike készíti
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
63g tej35 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A mákos töltelék
A diós töltelék
A tetejére
-
7g tojás9 kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
500g tej280 kcal
-
100g élesztő105 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
A mákos töltelék
-
400g mák2100 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A diós töltelék
-
400g dió2616 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
14.1g tej8 kcal
-
2.8g élesztő3 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
28.1g finomliszt102 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
9.6g napraforgó olaj84 kcal
A mákos töltelék
-
11.2g mák59 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2.8g mazsola8 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A diós töltelék
-
11.2g dió74 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2.8g mazsola8 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A tetejére
-
1.5g tojás2 kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 101.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2584.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 1003 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 1009 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.4 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 285 g
Zsír
-
Összesen 815.1 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 230 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 435 g
-
Koleszterin 1048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20674.8 g
-
Cink 64 mg
-
Szelén 484 mg
-
Kálcium 8026 mg
-
Vas 74 mg
-
Magnézium 2366 mg
-
Foszfor 8074 mg
-
Nátrium 1523 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 48 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1603.2 g
-
Cukor 645 mg
-
Élelmi rost 149 mg
VÍZ
-
Összesen 338.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 153 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1915 micro
-
Kolin: 1149 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1335 micro
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 9.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dl tej
-
10 dkg élesztő
-
5 ek cukor
-
1 kg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
4 db tojássárgája
-
4 dl napraforgó olaj
A mákos töltelék
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg mazsola
A diós töltelék
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg mazsola
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Langyos tejben az élesztőt 1 ek cukorral felfuttatjuk.
- A lisztet a sütőporral összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a 4 ek cukrot, az olajat, végül a felfuttatott élesztőt, és alaposan összedolgozzuk. Ha a tészta ragad, akkor kevés lisztet adunk még hozzá.
- Meleg helyen 1,5 órán át kelesztjük.
- Amikor megkelt, 4 cipóra osztjuk, egyesével kinyújtjuk.
- A töltelékhez valókat szárazon összekeverjük.
- A tölteléket úgy osztjuk el rajta, hogy két rúd lesz diós, két rúd pedig mákos.
- Ezután feltekerjük a bejgliket, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- A tetejüket felvert tojással lekenjük, és villával megszurkáljuk.
- 15-20 percig pihentetjük még, utána mehet a sütőbe. 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 29567
- Feltöltés dátuma: 2011. december 02.
Ajánló
A leírt mennyiséget nyugodtan felezhetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Keresztanyukámtól kaptam évekkel ezelőtt ezt a receptet. Először kicsit megijedtem a liszt mennyiségétől, na meg attól, hogy élesztő is, és sütőpor is kell bele. Gondoltam ez biztos elírta. Azt mondta mindent csináljak úgy, ahogy le van írva. Hát én kipróbáltam, és azóta ez a MI bejgli receptünk. A tölteléket szárazon tesszük rá, nem főzzük, vagy forrázzuk, mégsem lesz fojtós, se nem potyog szét. A bejgli repedezéséről csak annyit (ezt anyukám üzeni, miközben én szerkesztem a receptet), hogy ha "szépre és tökéletesre" akarjuk (pl. karácsonykor) akkor biztos kireped, ha pedig "csak úgy " hétköznap sütöm, akkor tuti nem reped ki. :-) Ezt valahogy még nem sikerült befolyásolnunk. Egyszer így sikerül, egyszer meg úgy. Az biztos, hogy nálunk eddig még mindig elfogyott. :-)