r
Nosalty Logó

Bejgli 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Bejgli 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 829 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 4975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 829 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    281 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6817.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2882 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    852 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 4975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a csipet sót, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tésztánk, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
  3. Letakarva, langyos helyen két órán át kelesztjük a tésztát.
  4. Közben elkészítjük a kétfajta tölteléket: a tejet felforraljuk, majd lehúzva a tűzről belekeverjük egyikbe a mákot, a másikba a diót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, illetve a mazsolát. Hűlni hagyjuk.
  5. A kelesztési idő leteltével a tésztát két cipóra osztjuk.
  6. Mindegyiket kb. fél centisre és téglalap alakúra nyújtjuk.
  7. Egyikre rákenjük a diós, a másikra a mákos tölteléket úgy, hogy a szélein 2 cm-es sávot üresen hagyunk.
  8. Összecsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre emeljük a csavarás végével lefelé. Megkenjük az egész tojással és langyos helyen 1 órát pihentetjük a bejgliket.
  9. Utána tojásfehérjével kenjük át a tetejüket és hideg helyre tesszük fél órára.
  10. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra, légkeverésen.
  11. A forró sütőbe téve, kb. 25 perc alatt megsütjük a bejgliket.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 459
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 141505
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem múlhat el karácsony diós és mákos bejgli nélkül. A bejglikészítésben Horváth Ilona volt segítségemre.

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...