Bécsi krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A krémhez
-
28g tojás35 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
50g tej28 kcal
-
12 kcal
A zseléhez
-
15g piros ribizli8 kcal
-
25g víz0 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
-
5g cukor19 kcal
A mázhoz
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
1g citromlé0 kcal
A tésztához
-
28g leveles tészta102 kcal
Összesen
404
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A krémhez
-
275g tojás346 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
A zseléhez
-
150g piros ribizli82 kcal
-
250g víz0 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
50g cukor194 kcal
A mázhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
8g citromlé2 kcal
A tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
Összesen
4047
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A krémhez
-
12.7g tojás16 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
A zseléhez
-
6.9g piros ribizli4 kcal
-
11.6g víz0 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
A mázhoz
-
1.9g tojásfehérje1 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
A tésztához
-
12.7g leveles tészta47 kcal
Összesen
188
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
404
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.1 g
Zsír
-
Összesen 174.9 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3306.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 955 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 811 mg
-
Nátrium 1312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 532.9 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 770.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1088 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 256 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 775 mg
-
Retinol - A vitamin: 1072 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1306 micro
Összesen
4047
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
A krémhez
-
5 db tojás
-
12 dkg porcukor
-
10 dkg finomliszt
-
250 ml habtejszín
-
5 dl tej
-
3 csomag vaníliás cukor
A zseléhez
-
15 dkg piros ribizli
-
250 ml víz
-
5 dkg cukor
A mázhoz
-
1 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
-
1 ek citromlé
A tésztához
-
1 csomag leveles tészta
Elkészítés
A krémhez
- A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. Kettévágjuk, és 2 db tepsi nagyságú lapra nyújtjuk.
- A tepsit vízzel kiöblítjük, a vizet nem töröljük le a tepsiről. Tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon. A két lapot egyenként 200 fokra melegített sütőben 15 percen belül megsütjük.
- A lapokat hosszában kettévágjuk. A felső lapnak a legszebbiket kiválasztjuk, erre kerül a máz.
- A tojásfehérjét a cukorral, citromlével felverjük elektromos mixerrel. A tésztalapra simítjuk, hagyjuk megszáradni, és forró vízbe mártott késsel 12 db 7×7 cm-es négyzetekre vágjuk.
- A zselét elkészítjük. A tortazselét a vízzel vagy gyümölcslével, cukorral, ribizlivel összeforraljuk. Hagyjuk egy picit állni, és az alsó lapra tesszük, hagyjuk megdermedni.
- Krém készítése: A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a liszttel, a 6 dkg cukorral, vaníliás cukrokkal, tejszínnel, fele tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet is hozzáadjuk. Felfőzzük, kevergetjük, míg a lábastól el nem válik. A tűzről lehúzzuk, a tojáshabot apránként hozzákeverjük. Visszatesszük a lángra, és kézi habverővel 1 percen belül simára keverjük.
- A krémet elfelezzük. A zselés felületre kerül a 2. sima lap, erre tesszük a fele krémet, majd újból a sima lap és a maradék krém.
- A mázas négyzet lapocskákkal kirakjuk, és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára. A felső lapok mentén vízbe mártott késsel felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 28204
- Feltöltés dátuma: 2015. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!