Bécsi kocka Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Krém
-
58g dió382 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g rum19 kcal
-
42g víz0 kcal
Kenéshez
-
10g sárgabarackdzsem28 kcal
Összesen
1649
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
450g finomliszt1638 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Krém
-
350g dió2289 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g rum116 kcal
-
250g víz0 kcal
Kenéshez
-
60g sárgabarackdzsem167 kcal
Összesen
9887
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
20.8g finomliszt76 kcal
-
13.8g margarin99 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Krém
-
16.1g dió106 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
11.5g vaj83 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.3g rum5 kcal
-
11.5g víz0 kcal
Kenéshez
-
2.8g sárgabarackdzsem8 kcal
Összesen
458
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 113.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 652.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.5 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 708 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 676 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
1649
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 105.9 g
Zsír
-
Összesen 682.9 g
-
Telített zsírsav 196 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 209 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 248 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3912.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 684 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 674 mg
-
Foszfor 2063 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 867 g
-
Cukor 469 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 474.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4247 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 307 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 507 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 4056 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2285 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
9887
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
458
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
45 dkg finomliszt
-
30 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Krém
-
10 dkg cukor
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 dl rum
Kenéshez
-
3 ek sárgabarackdzsem
Elkészítés
Tészta
- Tészta: a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd gyors mozdulatokkal hozzádolgozzuk a többi hozzávalót is, és hidegre tesszük.
- Krém: a diót leforrázzuk a vízzel, belekeverjük a kristálycukrot, fahéjat és 1 cs vaníliás cukrot, majd hűlni hagyjuk.
- Közben a puha vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, végül a teljesen kihűlt diót is adagonként hozzáadjuk, rummal ízesítjük, és habosra keverjük. Hidegre tesszük.
- A tésztát kettéosztjuk, és kinyújtjuk, kb 27 x 36 cm nagyságú lappá (én egy sütőpapíron nyújtottam ki, és azzal együtt tettem egy tepsi hátlapjára).
- Sütés kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig, amíg egy kis színt kap, ne szárítsuk ki!
- A sütőből kivéve a széleit egyenesre vágjuk, ezt csak melegen lehet, mert utána már törik.
- A másik lap széleit szintén levágjuk, valamint felkockázzuk ízlés szerint, pl. 5 x 5 vagy 6 x 6 cm.
- A kihűlt alsó lapot a sütőpapír segítségével óvatosan egy tálcára csúsztatjuk, vékonyan megkenjük a lekvárral, rákenjük a diós krémet, majd ráhelyezzük a felkockázott lapot.
- Letakarva hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a linzertészta is megpuhuljon egy kicsit. Érdemes a fogyasztás előtti napon elkészíteni.
- Porcukorral meghintve tálaljuk, a vágások mentén könnyen átvágjuk az alsó lapot is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27x36
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 307
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 39461
- Feltöltés dátuma: 2013. október 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Ez a finom sütemény gyerekkorom óta a kedvencem, igaz, elég ritkán jutok hozzá. De most ráakadtam erre a receptre, így mától fogva, amikor ráéhezek, már készítem is. Egy süti értem!