r
Nosalty Logó

Bécsi kocka Katharosz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Bécsi kocka Katharosz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Kenéshez

1649
Kalória
17.6g
Fehérje
144.5g
Szénhidrátok
113.8g
Zsír
79.1g
Víz
125.8g
Koleszterin
6.2g
Rost
78.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Kenéshez

Összesen 1649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Kenéshez

Összesen 9887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Kenéshez

Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    682.9 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    248 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3912.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    867 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    474.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4247 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4056 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2285 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 9887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 458 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Tészta: a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd gyors mozdulatokkal hozzádolgozzuk a többi hozzávalót is, és hidegre tesszük.
  2. Krém: a diót leforrázzuk a vízzel, belekeverjük a kristálycukrot, fahéjat és 1 cs vaníliás cukrot, majd hűlni hagyjuk.
  3. Közben a puha vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, végül a teljesen kihűlt diót is adagonként hozzáadjuk, rummal ízesítjük, és habosra keverjük. Hidegre tesszük.
  4. A tésztát kettéosztjuk, és kinyújtjuk, kb 27 x 36 cm nagyságú lappá (én egy sütőpapíron nyújtottam ki, és azzal együtt tettem egy tepsi hátlapjára).
  5. Sütés kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig, amíg egy kis színt kap, ne szárítsuk ki!
  6. A sütőből kivéve a széleit egyenesre vágjuk, ezt csak melegen lehet, mert utána már törik.
  7. A másik lap széleit szintén levágjuk, valamint felkockázzuk ízlés szerint, pl. 5 x 5 vagy 6 x 6 cm.
  8. A kihűlt alsó lapot a sütőpapír segítségével óvatosan egy tálcára csúsztatjuk, vékonyan megkenjük a lekvárral, rákenjük a diós krémet, majd ráhelyezzük a felkockázott lapot.
  9. Letakarva hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a linzertészta is megpuhuljon egy kicsit. Érdemes a fogyasztás előtti napon elkészíteni.
  10. Porcukorral meghintve tálaljuk, a vágások mentén könnyen átvágjuk az alsó lapot is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x36

Ez a finom sütemény gyerekkorom óta a kedvencem, igaz, elég ritkán jutok hozzá. De most ráakadtam erre a receptre, így mától fogva, amikor ráéhezek, már készítem is. Egy süti értem!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!