r
Nosalty Logó

BBQ oldalas kajszidzsemmel és salátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
SIÓ
BBQ oldalas kajszidzsemmel és salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lekvárhoz

BBQ oldalashoz

Salátához

Összesen 741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lekvárhoz

BBQ oldalashoz

Salátához

Összesen 1481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lekvárhoz

BBQ oldalashoz

Salátához

Összesen 95 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    569 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    3646 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1593.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    558 micro
  • β-karotin
    7292 micro
  • β-crypt
    291 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2100 micro
Összesen 1481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    820 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Lekvárhoz

BBQ oldalashoz

Salátához

Elkészítés

Lekvárhoz

  1. A leforrázott kajszibarackokat meghámozzuk, lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot.
  2. Közben feldaraboljuk az oldalast és beletesszük a babérleveles, lilahagymás, sós, borsos felforralt vízbe. Félpuhára főzzük.
  3. Miközben fő a hús, előkészítjük a BBQ pácoláshoz szükséges zöldségeket. A paradicsomot kimagozzuk, felkockázzuk, a lilahagymát apróra vágjuk.
  4. Egy serpenyőben 2-3 ek kristálycukrot elkezdünk karamellizálni, hozzáadunk a kajszi dzsemből 2-3 evőkanálnyit és összehevítjük őket. Utána hozzáadjuk a lilahagymát, végén a paradicsomot és a Worcestershire szószt. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A félpuhára főzött oldalas darabokat összeforgatjuk ezzel a kész marináddal, tűzálló edénybe tesszük előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  6. A húst zöldsalátával tálaljuk. Ehhez összekeverjük a salátaöntetet: balzsamecet, olívaolaj, pici só és bors. Majd rádobjuk a zöldsalátát, összeforgatjuk és koktélparadicsommal díszítjük. A tálaláskor apróra szeletelt kajszibarackot szórunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4000
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barbecue szósz egyenesen Amerikáig röpít minket, de ez a pikáns étel már hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Maga a barbecue elnevezés több, mint egy puszta étel, magában foglalja azt a társasági eseményt is, amelyen azt elkészítjük. Sokan a barbecue oldalast a grillpartik királyának tartják, és New Yorktól egészen a Kopaszi-gátig még fesztiválokat is rendeznek, ahol az igazán profik és lelkes amatőr sütögetők is összemérhetik tudásukat. Íme egy igazán amerikai, magyar gyümölcsökkel megbolondított recept… www.siogyumolcs.hu

Hozzávalók

Lekvárhoz

BBQ oldalashoz

Salátához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...