r
Nosalty Logó

Bazsalikomos zöldborsófőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bazsalikomos zöldborsófőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6201 micro
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3167.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    407 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    4507 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24805 micro
Összesen 1460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk és az olajban üvegesre sütjük. Rászórjuk a pirospaprikát, beleöntjük a borsót füszerezzük, majd felöntjük a tejjel. A cukrot és a fokhagymát is beletesszük. Lassú tűzön főzzük nehogy leégjen és persze kavargassuk.
  2. Addig főzzük, míg a borsó puha nem lesz.
  3. Majd a lisztre szedünk a borsóból egy kis levet, és csomómentesre kavarjuk. Folyamatos keverés mellett ráöntjük a borsóra a lisztes keveréket. Ettől majd besűrűsödik.
  4. Ezek után már csak egy rottyanásig főzzük és kész is.
  5. Tálalhatjuk fasírt félékkel, tükörtojással, de önmagában is megállja a helyét.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22626
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legfinomabb zsenge zöldborsóból, de egyébként bármilyet használhatunk az elkészítéséhez, akár még üvegeset vagy fagyasztottat is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...