r
Nosalty Logó

Bazsalikom parfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Bazsalikom parfé
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Parfé

Tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Parfé

Tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 2164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Parfé

Tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2088 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4408 micro
Összesen 2164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Parfé

Tálaláshoz ízlés szerint

Elkészítés

Parfé

  1. A bazsalikomot megmossuk, hagyjuk szűrődni. A leveleket letépkedjük, a citromlével, mascarponével és 2 ek cukorral pürésítjük.
  2. A tojássárgáját a mézzel és a maradék cukorral vízfürdőben krémesre verjük, majd jeges vízbe állítjuk, és keverjük, míg kihűl.
  3. Hozzákeverjük a citrom héját, a mascarponés bazsalikompürét. A végén pedig a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan hozzákeverjük.
  4. A masszát 6 (kb. 150 ml űrtartalom) pudingformába osztjuk. Lefedve legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. A parfét tányérra borítjuk. Bazsalikomlevelekkel, málnával, mézzel és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1025
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finom desszertet mousseként is el tudom képzelni. A még meleg tojáshabban felolvasztunk 2-3 hideg vízben áztatott zselatinlapot. Miután a tojáskrémhez kevertük a mascarponés bazsalikompürét, és a krém már kezd kocsonyásodni, óvatosan hozzákeverjük a külön-külön kemény habbá vert tejszínt és tojásfehérjét.

Hozzávalók

Parfé

Tálaláshoz ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...