r
Nosalty Logó

Bazsalikom parfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Bazsalikom parfé
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Parfé

Tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Parfé

Tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 2164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Parfé

Tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2088 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4408 micro
Összesen 2164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Parfé

Tálaláshoz ízlés szerint

Elkészítés

Parfé

  1. A bazsalikomot megmossuk, hagyjuk szűrődni. A leveleket letépkedjük, a citromlével, mascarponével és 2 ek cukorral pürésítjük.
  2. A tojássárgáját a mézzel és a maradék cukorral vízfürdőben krémesre verjük, majd jeges vízbe állítjuk, és keverjük, míg kihűl.
  3. Hozzákeverjük a citrom héját, a mascarponés bazsalikompürét. A végén pedig a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan hozzákeverjük.
  4. A masszát 6 (kb. 150 ml űrtartalom) pudingformába osztjuk. Lefedve legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. A parfét tányérra borítjuk. Bazsalikomlevelekkel, málnával, mézzel és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1022
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finom desszertet mousseként is el tudom képzelni. A még meleg tojáshabban felolvasztunk 2-3 hideg vízben áztatott zselatinlapot. Miután a tojáskrémhez kevertük a mascarponés bazsalikompürét, és a krém már kezd kocsonyásodni, óvatosan hozzákeverjük a külön-külön kemény habbá vert tejszínt és tojásfehérjét.

Hozzávalók

Parfé

Tálaláshoz ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek