r
Nosalty Logó

Baszk paprikás csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Baszk paprikás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 811 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    30990 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 811 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2949.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1116 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1096 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    61980 micro
  • Lut-zea
    2396 micro
Összesen 1622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5960 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot leszűrjük. A kakukkfüvet megmossuk, apróra vágjuk. Hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Paprikát megtisztítjuk, mossuk, durva kockákra vágjuk. A chorizonak a bőrét lehúzzuk, hosszában ketté, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd forró olajban körben aranybarnára pirítjuk. Kivesszük, a visszamaradt pecsenyezsírban a chorizot 2-3 perc alatt ropogósra sütjük, kivesszük.
  3. A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát, fokhagymát és a paprikát. Rászórjuk a rizst, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, megszórjuk a kétféle paprikával, jól összekeverjük, felöntjük 350 ml fövő vízzel.
  4. Sóval, borssal fűszerezzük, hozzákavarjuk az aszalt paradicsomot, chorizot, kakukkfüvet és az olívabogyót. Ráhelyezzük a húst.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk – a legalsó sínre-, és kb. 55-60 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 19362
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban olvastam ezt a receptet.  Egyszerű és finom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...