r
Nosalty Logó

Baszk krémtúró torta fahéjas eperöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Baszk krémtúró torta fahéjas eperöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Torta

Öntet

Összesen 815 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Torta

Öntet

Összesen 4894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Torta

Öntet

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.3 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 815 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5695.5 g
  • Cink
    1175 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    907 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1791 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    45 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.1 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    542 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    943 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 4894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Torta

Öntet

Elkészítés

Torta

  1. Először lássunk neki a tortának! A túrót kell krémesíteni, viszont lehet kapni krémes állagú túrót is, így ha nincs kedvünk ezzel időt tölteni azt is választhatjuk. Ha viszont, hagyományos túrót vettünk, akkor ezt most krémesítenünk kell, erre pedig több opció is rendelkezésre áll: használhatunk szitát, krumplinyomót, botmixert, turmixolót, vagy konyhai darálót is.
  2. Nagyjából ilyen nehézségi sorrendben, mivel a szitán elég időigényes és nehéz átpasszírozni, de ha nincs más azzal is meg lehet oldani.
  3. Ha ez megvan, félrerakjuk és a tojásokat kézi habverővel felhabosítjuk (1-2 perc), majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük benne. Ezután mehet bele minden más a túróval együtt és érdemes pár percet dolgozni rajta a habverővel, hogy igazán krémes állagot kapjunk.
  4. A sütőt melegítsük elő 200 C fokra. A masszához használjunk egy kb. 30 centis formát. Érdemes sütőpapírt tenni bele, mert a torta nagyon puha lesz, a sütőpapírral pedig könnyen kiemelhető lesz a formából.
  5. Süssük kb. 40-50 percig, ekkor viszonylag nagyra fel fog emelkedni (ez majd a hűtés során visszaesik). Amikor az idő letelt, a torta közepe még mozogni fog. Figyeljünk rá hogy ne szárítsuk ki, a sütés idejére egy hőálló tálba forró vizet öntsünk és azzal gőzöljük, így még puhább, krémesebb lesz a végeredmény.
  6. Ha letelt az idő vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni. Addig készítsük el az öntetet.

Öntet

  1. Fagyasztott eperrel is dolgozhatunk, amit vagy vegyünk ki 30 perccel korábban vagy mikrózzuk meg 2-3 percig, hogy kiolvadjon.
  2. A kiolvadt epreket turmixoljuk le, majd mehet egy kisebb forraló edénybe. Adjunk hozzá cukrot, fahéjat és citromot, majd kezdjük el melegíteni. Amikor már elég forró, adjuk hozzá a zselatint és keverjük el. Forraljuk 1-2 percig alacsonyabb hőfokon.
  3. Egy nagyon kicsit kell sűrűbb legyen, mint az elején volt, de ha nincs így, akkor csak adjunk hozzá még egy kis zselatint. Mialatt hűl, még sűrűsödni fog és azért folyósnak kell maradni.
  4. Az íze garantált így, ha nem is jön össze elsőre a tökéletes állag, biztosan gyorsan elfogy majd. A végeredmény egy nem száraz, nem darabos, igazán krémes baszk túrótorta!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 682
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 20.

Receptkategóriák

Baszk krémtúró torta fahéjas eperöntettel
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Torta

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek