Baszk krémtúró torta fahéjas eperöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
Torta
-
75g tehéntúró110 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
47g cukor181 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0 kcal
Öntet
Összesen
815
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
Torta
-
450g tehéntúró662 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0 kcal
Öntet
Összesen
4894
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
Torta
-
20.5g tehéntúró30 kcal
-
11.4g mascarpone46 kcal
-
18.2g habtejszín53 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
15g tojás19 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0 kcal
Öntet
Összesen
222
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 949.3 g
-
Cink 196 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 151 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.8 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 185.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 19 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 90 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
815
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.2 g
Zsír
-
Összesen 286.5 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5695.5 g
-
Cink 1175 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 860 mg
-
Vas 907 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 1791 mg
-
Nátrium 637 mg
-
Réz 45 mg
-
Mangán 38 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 443.1 g
-
Cukor 412 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1115.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1584 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 204 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 113 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 542 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 943 mg
-
Retinol - A vitamin: 1561 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1554 micro
Összesen
4894
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.2 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
Torta
-
450 g tehéntúró
-
250 g mascarpone
-
400 g habtejszín
-
280 g cukor
-
6 db tojás
-
25 g finomliszt
-
0.3 citromból nyert citromlé
-
1 ek vanília kivonat
Öntet
Elkészítés
Torta
- Először lássunk neki a tortának! A túrót kell krémesíteni, viszont lehet kapni krémes állagú túrót is, így ha nincs kedvünk ezzel időt tölteni azt is választhatjuk. Ha viszont, hagyományos túrót vettünk, akkor ezt most krémesítenünk kell, erre pedig több opció is rendelkezésre áll: használhatunk szitát, krumplinyomót, botmixert, turmixolót, vagy konyhai darálót is.
- Nagyjából ilyen nehézségi sorrendben, mivel a szitán elég időigényes és nehéz átpasszírozni, de ha nincs más azzal is meg lehet oldani.
- Ha ez megvan, félrerakjuk és a tojásokat kézi habverővel felhabosítjuk (1-2 perc), majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük benne. Ezután mehet bele minden más a túróval együtt és érdemes pár percet dolgozni rajta a habverővel, hogy igazán krémes állagot kapjunk.
- A sütőt melegítsük elő 200 C fokra. A masszához használjunk egy kb. 30 centis formát. Érdemes sütőpapírt tenni bele, mert a torta nagyon puha lesz, a sütőpapírral pedig könnyen kiemelhető lesz a formából.
- Süssük kb. 40-50 percig, ekkor viszonylag nagyra fel fog emelkedni (ez majd a hűtés során visszaesik). Amikor az idő letelt, a torta közepe még mozogni fog. Figyeljünk rá hogy ne szárítsuk ki, a sütés idejére egy hőálló tálba forró vizet öntsünk és azzal gőzöljük, így még puhább, krémesebb lesz a végeredmény.
- Ha letelt az idő vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni. Addig készítsük el az öntetet.
Öntet
- Fagyasztott eperrel is dolgozhatunk, amit vagy vegyünk ki 30 perccel korábban vagy mikrózzuk meg 2-3 percig, hogy kiolvadjon.
- A kiolvadt epreket turmixoljuk le, majd mehet egy kisebb forraló edénybe. Adjunk hozzá cukrot, fahéjat és citromot, majd kezdjük el melegíteni. Amikor már elég forró, adjuk hozzá a zselatint és keverjük el. Forraljuk 1-2 percig alacsonyabb hőfokon.
- Egy nagyon kicsit kell sűrűbb legyen, mint az elején volt, de ha nincs így, akkor csak adjunk hozzá még egy kis zselatint. Mialatt hűl, még sűrűsödni fog és azért folyósnak kell maradni.
- Az íze garantált így, ha nem is jön össze elsőre a tökéletes állag, biztosan gyorsan elfogy majd. A végeredmény egy nem száraz, nem darabos, igazán krémes baszk túrótorta!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 704
- Feltöltés dátuma: 2021. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Takács Kriszti
133 recept