r
Nosalty Logó

Barbie torta kakaós krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edina1104
Barbie torta kakaós krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Töltelék

Bevonás

Díszítés

Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Töltelék

Bevonás

Díszítés

Összesen 11776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Töltelék

Bevonás

Díszítés

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    528.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12881.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    3494 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1055 mg
  • Foszfor
    4920 mg
  • Nátrium
    3049 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1672.6 g
  • Cukor
    1147 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2088 micro
Összesen 11776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Bevonás

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
  2. Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. Kibélelünk sütőpapírral egy 26cm-es kapcsos kör alakú sütőformát, és kivajazunk egy 26cm-es kuglófsütő formát (lyukas közepűt). A tésztát elosztjuk két részre a kétféle formában.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.

Töltelék

  1. A tortalapot elvágjuk félbe, a kuglóf formát harmadoljuk.
  2. A krémet elkészítjük: a margarint kikeverjük a csipet sóval és a cukorral, majd beleszitáljuk a kakaóport. Jól kidolgozzuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük (habfixálót tettem bele), és óvatosan a kakaós krémhez keverjük.
  4. Ezután megkenjük a kör alakú tortalapot, a tetejét is és erre kezdjük felépíteni a kuglófforma lapjait, szintenként a csokoládés krémmel megkenve.

Bevonás

  1. A krémet elkészítjük: a margarint kikeverjük a csipet sóval és a cukorral. Jól kidolgozzuk.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük (habfixálót tettem bele), és óvatosan a krémhez keverjük.
  3. A torta külsejét bevonjuk, úgy, hogy 2-3 evőkanál mennyiséget félreteszünk a baba beépítéséhez. Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Amíg a torta a hűtőben van, elkészítjük a baba frizuráját és a marcipán díszeket (csokor, virágok).
  2. A tortát kivesszük a hűtőből, beleállítjuk a meztelen babát, a derekánál a maradék krémmel kipótoljuk a réseket.
  3. A szoknya elejét nyújtott marcipánból készítjük. Rásimítjuk a felületre. Elkészítjük a ruha felső részét, és az ékszereket is.
  4. A tejszínhabot felverjük (habfixálóval), pár csepp málnaszörpöt használunk színezésként. Zsákba töltjük, és csillag alakú fejjel lentről felfelé haladva díszítjük. A szoknyába és a csokorba ezüst színű cukorgyöngyöket teszünk csipesszel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12841
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
edina1104 4 recept

A tortát egy igazi kis "Hencegnőnek" készítettem szülinapjára.

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Bevonás

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...