Barbár csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Szósz
-
63g sör27 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
14 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Továbbá
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
660
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Szósz
-
250g sör108 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
57 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Továbbá
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
71 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2641
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Szósz
-
15.2g sör7 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
12.1g főzőtejszín16 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
Továbbá
-
60.7g csirke felsőcomb114 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
159
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 822.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 270.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 856 micro
Összesen
660
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 150.8 g
Zsír
-
Összesen 195.4 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 963 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3288.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1628 mg
-
Nátrium 855 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1081.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 772 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 761 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 468 mg
-
Retinol - A vitamin: 573 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2364 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3425 micro
Összesen
2641
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
Szósz
-
250 ml sör
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál gyömbér
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál koriander
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
200 ml főzőtejszín
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csokor petrezselyem
Továbbá
-
2 ek vaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Szósz
- A sört összekeverjük a narancshéjjal, a hagymával és a fűszerekkel.
- Simára keverjük a tejszínt a keményítővel.
Továbbá
- A combok mindkét oldalát sóval alaposan bedörzsöljük, és megszórjuk borssal. Egy nagyobb serpenyőben a felhevített vajas olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük, és félretesszük.
- A combokat ezután a serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalukat alaposan átpirítjuk ~ kb. 30 perc.
- A húsra ráöntjük a fűszerekkel összekevert sört, visszadobjuk a fokhagyma gerezdeket, és így főzzük még kb. 15 percig.
- Ezután ráöntjük a tejszínnel elkevert keményítőt, és összeforraljuk. Szükség eseten még sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1303
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 161226
- Feltöltés dátuma: 2015. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
194 recept
A barbár elnevezés ugyan a sörre utal, de tényleg barbárra sikerült ez a csirke. Mint tudjuk, minden sörnek megvan a maga íze, színe és illata - nos ez a sör mézzel ízesített, enyhén karamelles ízvilágú, némi narancshéjas fanyarsággal, mély narancssárgás, borostyán színnel. Az igaz, hogy az árát is borsosan mérik, de nagyon finom. A szószban visszaköszön a sör zamata, a narancs és a fűszerek kellemes aromája. A csirkés ragut főtt tésztával kínáltam.