Báránysült rózsás barackraguval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g bárányhús668 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
117g fehérbor96 kcal
-
83g nektarin33 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
-
10g rózsalekvár28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
993
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1500g bárányhús4005 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
700g fehérbor574 kcal
-
500g nektarin200 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
-
60g rózsalekvár167 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5957
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
41.4g bárányhús111 kcal
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
-
1.7g fokhagyma2 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
2.8g füstölt szalonna18 kcal
-
19.3g fehérbor16 kcal
-
13.8g nektarin6 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
-
1.7g rózsalekvár5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
166
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 962.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 424.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 415 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1650 micro
-
β-karotin 4047 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
993
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 275.5 g
Zsír
-
Összesen 397.5 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 167 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5773.8 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 310 mg
-
Kálcium 620 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 546 mg
-
Foszfor 3033 mg
-
Nátrium 1173 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.6 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2546.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2489 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 106 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 24284 micro
-
β-crypt 446 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1342 micro
Összesen
5957
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 273 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes fej fokhagyma
-
3 szál rozmaring
-
1 csokor kakukkfű
-
8 kis db sárgarépa
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 ek rózsavíz
-
3 ek rózsalekvár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst besózzuk, borsozzuk. Megágyazunk a tepsiben vastagra szeletelt vöröshagymával és gerezdjeire szedett fokhagymával. Sok friss zöldfűszerrel és sárgarépával körítjük. Aláöntünk 6 dl bort. Fólia alatt 1,5 órán át 200 fokon sütjük.
- Ha kész, a zöldfűszereket és a szalonnát eltávolítjuk, a répákat tálra szedjük. A húst tálcára rakjuk, és fóliával lefedve melegen tartjuk.
- A tepsibe öntünk fél liter forró vizet, ezzel kicsit ázni hagyjuk, és lapos fakanállal lágyan felkapargatjuk a lesült ízeket. Ezután az egészet átszűrjük, a hagymákból is jól kinyomkodva a levet.
- A felfogott szaftot teflon serpenyőben tovább redukáljuk, forralva sűrítjük. Hozzáöntjük a maradék 1 dl bort.
- Hozzáadjuk a felkockázott barackot, a rózsavizet és a rózsalekvárt. További 5 percig forraljuk.
- A húst lecsontozzuk, és szeletekre vágjuk. A sült sárgarépával és rózsás mártással, illetve további tetszőleges körettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 907
- Feltöltés dátuma: 2014. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Rózsás ételeket készítettem a blogomhoz, ez lett a főétel.