r
Nosalty Logó

Báránysült rózsás barackraguval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Báránysült rózsás barackraguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4047 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    275.5 g

Zsír

  • Összesen
    397.5 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5773.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    3033 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2546.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2489 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24284 micro
  • β-crypt
    446 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 5957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst besózzuk, borsozzuk. Megágyazunk a tepsiben vastagra szeletelt vöröshagymával és gerezdjeire szedett fokhagymával. Sok friss zöldfűszerrel és sárgarépával körítjük. Aláöntünk 6 dl bort. Fólia alatt 1,5 órán át 200 fokon sütjük.
  2. Ha kész, a zöldfűszereket és a szalonnát eltávolítjuk, a répákat tálra szedjük. A húst tálcára rakjuk, és fóliával lefedve melegen tartjuk.
  3. A tepsibe öntünk fél liter forró vizet, ezzel kicsit ázni hagyjuk, és lapos fakanállal lágyan felkapargatjuk a lesült ízeket. Ezután az egészet átszűrjük, a hagymákból is jól kinyomkodva a levet.
  4. A felfogott szaftot teflon serpenyőben tovább redukáljuk, forralva sűrítjük. Hozzáöntjük a maradék 1 dl bort.
  5. Hozzáadjuk a felkockázott barackot, a rózsavizet és a rózsalekvárt. További 5 percig forraljuk.
  6. A húst lecsontozzuk, és szeletekre vágjuk. A sült sárgarépával és rózsás mártással, illetve további tetszőleges körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 907
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rózsás ételeket készítettem a blogomhoz, ez lett a főétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...