Rózsalekvár

Rózsalekvár

Leírás

A rózsa virága számos módon felhasználható a konyhában, már az ókori rómaiak is szívesen készítettek belőle olajat, illatos vizet, sőt édességeket is. Egyes rózsafajták szirma rendkívül ízletes, így akár még lekvárt is készíthetünk belőlük. Az alaposan megtisztított szirmokat vízzel, cukorral, citrom levével megfőzzük. A rózsalekvárt ízlés szerint fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, illetve kardamommaggal. A rózsalekvárt dzsemfixxel (esetleg tortazselével) sűríthetjük. A lekvár felhasználása előtt mindenképpen várjunk néhány napot, hogy alaposan összeérhessenek az ízek. A rózsalekvárt ehetjük magában, kenyérre kenve, illetve felhasználhatjuk édes sütemények, desszertek készítéséhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Rózsalekvár

fehérjetartalom

0.37 g

zsírtartalom

0.048 g

szénhidráttartalom

68.86 g

víztartalom

30.47 g

gramm rózsalekvár?

Top ásványi anyagok

Nátrium

32 mg

Kalcium

20 mg

Foszfor

19 mg

Magnézium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.02 g

Kolin

10.2 mg

C vitamin

8.8 mg

E vitamin

0.12 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.01 g

egyszeresen telített zsírsav

0.038 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

0.49 mg

Magnézium

4 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

32 mg

Cink

0.06 mg

Réz

0.1 mg

Mangán

0.04 mg

Szelén

2 µg

szénhidrát

rost

1.1 g

cukor

48.5 g

víz

30.47 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.016 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.076 mg

Niacin - B3 vitamin

0.036 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.02 mg

Folát

11 µg

Kolin

10.2 mg

E vitamin

0.12 mg

C vitamin

8.8 mg

B6 vitamin

0.02 g

4 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...