Bárányraguleves kaprosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ceglédi Manka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
4g kacsazsír0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g bárányhús334 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
50g vajbab16 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
508
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
15g kacsazsír0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g bárányhús1335 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
200g vajbab62 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
2026
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
0.5g kacsazsír0 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
15.4g bárányhús41 kcal
-
3.1g paradicsom1 kcal
-
6.2g burgonya4 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
2.8g fehérrépa2 kcal
-
6.2g vajbab2 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6.2g főzőtejszín8 kcal
-
5.6g kapor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
46.3g víz0 kcal
Összesen
63
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 899.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 693.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 530 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 1263 micro
-
β-karotin 3073 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
508
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 108 g
Zsír
-
Összesen 134.2 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3596.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 899 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 1430 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 2774.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2120 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 260 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 572 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 5052 micro
-
β-karotin 12293 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 505 micro
Összesen
2026
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 156 micro
-
β-karotin 379 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 79 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
1 ek kacsazsír
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
2 közepes db burgonya
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csipet fekete bors
-
2 db babérlevél
-
2 dl főzőtejszín
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
15 dl víz
Elkészítés
- Az apró kockára vágott vöröshagymát kacsazsíron üvegesre pároljuk, és rádobjuk a felkockázott bárányhúst és a felkockázott paradicsomot. Megsózzuk, és hozzáadjuk a (lehetőleg frissen őrölt vagy mozsárban megtört) köményt, amivel kissé megpirítjuk. Fekete borssal meghintjük.
- Hozzáadjuk a felaprított zöldbabot és a gyökérzöldségeket, a felkockázott krumplit és a megtisztított, egész fokhagymagerezdeket, és a hússal együtt kicsit pirítjuk azokat is, majd felöntjük (kb. 1,5 l) vízzel. Sózzuk.
- Beletesszük a babérleveleket, és puhára főzzük a ragu alkatrészeit. Megkóstoljuk, ízlés szerint után sózzuk, borsozzuk.
- Végül belekeverjük a tejszínt, valamint a felaprított kaprot, és az egészet összeforraljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 549
- Feltöltés dátuma: 2019. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ceglédi Manka
31 recept
Előfordul, hogy főzés közben változik a cél... :) Ez a ragu eredetileg palóclevesnek indult, de rám mosolygott egy csokornyi friss kapor, és ez kissé eltérített. El tudom képzelni burgonyagombóckákkal gazdagítva is. A kömény pirítását fontos mozzanatnak tartom, de a zöldségek arányát és fajtáját szerintem nyugodtan variálja mindenki ízlése szerint.