r
Nosalty Logó

Báránycsülök laskagombás szósszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Báránycsülök laskagombás szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1820 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3228.2 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1050 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1803 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 1820 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    429 micro
  • β-karotin
    1030 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajból, sóból, borsból, fokhagymából és rozmaringból pácot készítünk.
  2. A laskagombát és a sárgarépát csíkokra vágjuk, majd a báránnyal együtt megforgatjuk a pácban, és néhány órán át állni hagyjuk.
  3. A hús nagyságától függően, egy fedeles tepsiben, 200 fokon, kb. 1,5-2 óra alatt omlósra sütjük a báránycsülköket.
  4. Mikor a hús majdnem kész, mellé tesszük a gombát és a sárgarépát, és együtt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1145
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Báránycsülök laskagombás szósszal
Gombagasztro 357 recept

Ha húsvét, akkor bárány! Elmaradhatatlan asztali fogás a bárányhús, amelyet ilyenkor egy különleges laskagombás körettel készítek el. A hús és zöldség kombó igazán egészséges!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk