Báránycsülök laskagombás szósszal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g laskagomba37 kcal
-
225g báránycsülök321 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
455
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g laskagomba147 kcal
-
900g báránycsülök1284 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1820
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
28.9g laskagomba8 kcal
-
52g báránycsülök74 kcal
-
13.9g sárgarépa5 kcal
-
3.5g fokhagyma5 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
105
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 807.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 262.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 451 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4457 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
455
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.2 g
Zsír
-
Összesen 112.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3228.2 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1782 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1050 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1803 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17829 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
1820
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 429 micro
-
β-karotin 1030 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
500 g laskagomba
-
3 db báránycsülök
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 fej fokhagyma
-
1 szál rozmaring
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Olajból, sóból, borsból, fokhagymából és rozmaringból pácot készítünk.
- A laskagombát és a sárgarépát csíkokra vágjuk, majd a báránnyal együtt megforgatjuk a pácban, és néhány órán át állni hagyjuk.
- A hús nagyságától függően, egy fedeles tepsiben, 200 fokon, kb. 1,5-2 óra alatt omlósra sütjük a báránycsülköket.
- Mikor a hús majdnem kész, mellé tesszük a gombát és a sárgarépát, és együtt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1145
- Feltöltés dátuma: 2016. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept
Ha húsvét, akkor bárány! Elmaradhatatlan asztali fogás a bárányhús, amelyet ilyenkor egy különleges laskagombás körettel készítek el. A hús és zöldség kombó igazán egészséges!