Bárányborda fűszerkéregben
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
A bárányhoz
-
175g bárányborda425 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A fűszerkéreghez
Összesen
922
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
A bárányhoz
-
700g bárányborda1700 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A fűszerkéreghez
Összesen
3687
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
A bárányhoz
-
52.8g bárányborda128 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A fűszerkéreghez
Összesen
278
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 74.3 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1223.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 134.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 254 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 866 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 719 micro
Összesen
922
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 109.8 g
Zsír
-
Összesen 297.3 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4895.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1626 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 512 mg
-
Foszfor 1208 mg
-
Nátrium 1330 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 538.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1597 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1016 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 562 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3464 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2876 micro
Összesen
3687
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
A bárányhoz
-
70 dkg bárányborda
-
5 dkg vaj
-
4 teáskanál dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A fűszerkéreghez
Elkészítés
A bárányhoz
- A fűszerkéreghez a jól megmosott fűszernövényeket és a fokhagymát összeaprítjuk, majdegy edénybe tesszük. A kis kockákra vágott száraz(!) kenyeretés a vajathozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk és masszává dolgozzuk.
- Előkészítjük a báránybordát: óvatosan, egy éles kés segítségével lefejtjük a húsról a faggyús részeket, majd feldaraboljuk úgy a bordákat, hogy 4-5 bordajusson az egyes darabokba. A bordák között kissébevagdossuk a húst.
- A húst sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőbe tesszük a vajat és a báránybordák mindkét felét, kérget képezve, 1-2 percig sütjük.
- A báránybordákat a húsos felével felfelé tepsibe helyezzük ésegy-egy evőkanál dijoni mustárral vékonyan bekenjük. A fűszeres masszát amustáros részeken egyenletesen elosztjuk és jól belenyomkodjuk.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt médiumra sütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 56577
- Feltöltés dátuma: 2008. május 29.
Ajánló
Köretként illik hozzá a párolt ceruzabab vagy a cukorborsó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept a Gusto magazin egyik számában tetszett meg, bár végül változtattam néhány ponton az elkészítése során. Fontos, hogy nagyon fiatal, lehetőleg új-zélandi bárányból készítsük, ami már önmagában is finom, azonban ezt a fűszerkéreg teszi igazán különlegessé.