Bárány torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
96g tojás121 kcal
-
12g porcukor47 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
29 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
125g növényi tejszín314 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
0g rum1 kcal
Összesen
761
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
49g porcukor190 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
114 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
2g rum3 kcal
Összesen
3044
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
24.4g tojás31 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
25.4g tej14 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
31.7g növényi tejszín80 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
0.1g rum0 kcal
Összesen
193
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1032.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 429 micro
Összesen
761
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.7 g
Zsír
-
Összesen 156 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4130.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1102 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 1357 mg
-
Nátrium 1464 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 314.5 g
-
Cukor 166 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 274.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 1003 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1718 micro
Összesen
3044
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojás
-
7 ek porcukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
4 dl tej
-
4 púpozott ek cukor
-
5 dl növényi tejszín
Elkészítés
A tésztához
- A sütőformát margarinnal kikenjük liszttel kiszórjuk. ( Én a kikenéshez ecsetet használtam, mert azzal mindenhol hozzá lehet férni.)
- A bárány elejéhez: 4 tojásból, 4 ek.porcukorból, 3 ek. lisztből, 1 ek. keményítőből és csipet sütőporból piskótát sütünk.
- A bárány hátuljához: 3 tojásból, 3ek. porcukorból, 2 ek. lisztből, 1 ek. keményítőből és csipet sütőporból piskótát sütünk.
- Ha megsültek és kihűltek lapjában ketté vágjuk őket.
- A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt belekeverjük a rumot izlés szerint.
- A tejszínt felverjük, a zselatint 1 dl hideg vízbe beáztatjuk, majd addig melegítjük amíg átlátszó nem lesz. Kissé lehűtjük, de mielőtt megdermedne 2-3 kanál tejszínt elkeverünk benne, így keverjük a többi tejszínhez, majd ketté vesszük.
- A tejszín egyik felébe belekeverjük a főzött krémet és megtöltjük vele a lapokat.
- A bárányt egy tálcára ültetjük és kívülről is megkenjük, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen rajta.
- Miután megdermedt, a bárány bundáját készítjük el: tortadíszítővel rányomkodjuk a tejszín másik felét, pici apró gombócok formájában. A szeme és a szája mazsolából van.
- Egy kicsi tejszínt megszíneztem mandula aromával és ezt nyomtam eléje, mintha fűben ülne.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16914
- Feltöltés dátuma: 2010. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A lányom születésnapjára szerettem volna tortát sütni, de nem valami hagyományosat. Eszembe jutott, hogy régen szoktak sütni keresztelőre vagy esküvőre bárány alakú tortát. Hát kitaláltam, hogy én is ilyet sütök.Több napi kérdezősködés után sikerült szereznem tortaformát. Ez a forma két részből áll, egyik a bárány eleje a másik a hátulja és mázas cserépből van. Nagyon mutatós, de nagyon időigényes az elkészítése.