r
Nosalty Logó

Bárány curry Dina konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dina
Bárány curry Dina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    685 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    176.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3466.2 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2739.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    1804 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 3250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A közepesre feldarabolt húst beletesszük a lábasba.
  2. A hagymákat kockára vágjuk, ugyanígy a paprikát, paradicsomot.
  3. A fokhagymát feldaraboljuk, de az sem baj, ha egészben kerül az ételbe, úgyis szét fő.
  4. A gyömbért kis lyukú reszelőn megreszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk. Ezután ezeket az összedarabolt hozzávalókat és a fűszereket a húshoz adjuk.
  5. Felöntjük 2 dl vízzel, és fedő alatt közepes lángon, semmiképpen sem kis lángon, főzzük míg a levét el nem főtte. Időnként megkavarjuk.
  6. Amikor a levét elfőtte, hozzátesszük az olajat, és fedő nélkül sütjük, kavargatjuk az ételt egészen addig, míg az olaj el nem válik a hagymától. Ha szükséges, fél dl vizet öntsünk rá, nehogy megégjen az étel, de továbbra is kavargassuk, míg zsírjára sül.
  7. Ezután felöntjük kb. 1 liter forró vízzel, hogy a húst bőven ellepje, és közepes lángon addig főzzük, míg zsírjára nem sül, ez kb. 1 óra. Időnként megkavarjuk.
  8. Amikor zsírjára sült, megnézzük puha-e a hús. Ha még kicsit keménynek érezzük, újra öntsünk rá kevés forró vizet, míg újra zsírjára nem sül. Ha kész, a végén szórjuk meg korianderzölddel. Amennyiben szaftosabban szeretnénk, nem szükséges a végén teljesen zsírjára sütni.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2195
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 19.

Ajánló

Ne sajnáljuk az időt a hús sütésére, kavargatására, mert így lesz nagyon finom, ahogy a fűszerek belesülnek a húsba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a férjemtől tanultam. Ez a bárány currynek egy egyszerűbb változata. Nagyon népszerűek a currys ételek Indiában és Pakisztánban. Bár hasonlóak a mi pörköltünkhöz, ám fűszeresebbek és többféle elkészítési formájuk van. Van a szószosabb, szaftosabb formája is, de én most a kevésbé szaftosat készítettem el. Vannak, akik kókuszt, joghurtot és egyéb más fűszereket tesznek a currybe, én ebben a receptben nem használtam. Báránynyakból készítettem, de lehet combot vagy más egyéb részét is felhasználni a báránynak. Az alkalmazott fűszereknek köszönhetően szinte nem is érezni a hús faggyús ízét. Éppen emiatt az erős íz miatt én korábban nem szerettem a bárányhúst, de persze a fiatal bárány íze nem olyan erőteljes, mint a felnőtt birkáé. Így elkészítve, mind a birka, mind pedig a fiatal bárány nagyon finom. Mi csopatival fogyasztjuk főként, de rizzsel is nagyon ízletes. A koriandert nagyon megszerettem, a zöldje a megszólalásig hasonlít a petrezselyem zöldjéhez, persze az íze más. Nem mindenki szereti, így el is hagyható a zöldje az ételből, de számomra úgy az igazi, ha van az ételben. A legjobb, ha olyan lábasban készítjük el, amit nem sajnálunk, mert az elkészítés és a kavargatás során a csontos rész felsértheti a lábasunkat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...