r
Nosalty Logó

Bárány borókabogyóval sütve és zöldségekkel tálalva

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bárány borókabogyóval sütve és zöldségekkel tálalva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2593 micro
  • β-karotin
    28080 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4317.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    2290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1434.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4894 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5186 micro
  • β-karotin
    56160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 1967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    2566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A sárgarépát meghámozzuk, 7 mm vastagságúra felkarikázzuk. Az édesburgonyákat meghámozzuk, nagyjából a sárgarépával megegyező méretűre daraboljuk.
  3. Egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, beledobjuk a borókabogyót, és a bárányhúst egészben, minden oldalon megsütjük 1-2 perc alatt. Ezzel kérget formálunk, és a bárány ízét és levét bezárjuk a húsba.
  4. Egy tepsibe helyezzük, ráöntjük a kókuszzsírt, rászórjuk a borókabogyókat, mellé helyezzük az édesburgonya darabokat és rá a sárgarépát. Sóval megszórjuk.
  5. Alumínium fóliával letakarjuk, és fél óra alatt megsütjük.
  6. A káposztát leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk, és tetszőleges darabokra vágjuk. Közben egy főzőedényben egy deci vizet forralunk, és 5 perc alatt puhára főzzük.
  7. A bárányt felszeleteljük, elosztjuk két tányér között. A borókabogyókat kidobjuk. A sült sárgarépát és édesburgonyát is mellé halmozzuk. A káposztát leszűrjük, és a két tányérra osztjuk. A szószt is ráhelyezzük a bárány mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2235
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 11.

Ajánló

Más szószt is használhatunk, de az édesburgonya és sárgarépa mellé édes szósz illik, ami kiemeli a bárány ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiadós ebéd vagy vacsora, sok rosttal és vitaminnal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...