Barackos túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kekszes alap
-
19g kekszmorzsa79 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
túrókrém
-
63g tehéntúró92 kcal
-
13g joghurt8 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
2g lapzselatin6 kcal
-
125g nektarin50 kcal
-
5g vaj38 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Barackzselé
-
63g nektarin25 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g lapzselatin0 kcal
Összesen
521
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kekszes alap
-
150g kekszmorzsa629 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
túrókrém
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
14g lapzselatin49 kcal
-
1000g nektarin400 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Barackzselé
-
500g nektarin200 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g lapzselatin0 kcal
Összesen
4150
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kekszes alap
-
5.3g kekszmorzsa22 kcal
-
2.9g vaj20 kcal
-
0.4g barna cukor1 kcal
túrókrém
-
17.8g tehéntúró26 kcal
-
3.6g joghurt2 kcal
-
7.1g porcukor28 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
3.6g habtejszín10 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
35.6g nektarin14 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
Barackzselé
-
17.8g nektarin7 kcal
-
0.7g barna cukor3 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0g lapzselatin0 kcal
Összesen
146
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.2 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 225.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 168 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
521
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.4 g
Zsír
-
Összesen 181.7 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5489.4 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 741 mg
-
Vas 1004 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1509 mg
-
Nátrium 652 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 522.6 g
-
Cukor 390 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1800.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 1120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2306 micro
-
β-crypt 1344 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1788 micro
Összesen
4150
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.6 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
146
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Kekszes alap
-
1 ek barna cukor
túrókrém
-
500 g tehéntúró
-
100 g joghurt
-
200 g porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
Barackzselé
-
4 db nektarin
-
2 ek barna cukor
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
Kekszes alap
- Egy 20 cm-es rugós tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük.
- Aprítógépbe tesszük a kekszeket és a barna cukrot, és az egészet finom, homokszerű állagúra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat a robotgéphez, és összekeverjük a kekszmorzsával.
- Belenyomkodjuk a morzsát a tortaforma aljába egy kanál segítségével.
- Hűtőbe tesszük dermedni, addig elkészítjük a tölteléket.
túrókrém
- A nektarin, a tejszín és a zselatin kivételével robotgéppel mindent keverjünk össze egy nagy tálban.
- A nektarinok héját vékonyan irdaljuk be, majd forrázzuk le őket (így könnyedén lejön a héjuk). Pucoljuk meg, és magozzuk ki a csupasz barackokat. Végül négy darabot vágjunk apró kis kockákra, a másik négyet tegyük félre.
- Melegítsük fel a tejszínt, és adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. Kavargassuk addig, amíg a zselatin megolvad, majd az egészet öntsük hozzá a túrós keverékhez. Adjuk hozzá a felkockázott barackokat is, majd jól keverjük el az egészet, és borítsuk a kekszes alapra.
- Hűtőben dermesszük legalább egy-két órát.
Barackzselé
- A nektarint, a cukrot és a citromlevet turmixoljuk le, majd mikróban egy perc alatt forrósítsuk fel ezt az elegyet. Adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. Kavargassuk addig, amíg a zselatin megolvad, majd az egészet öntsük rá a kidermedt túrótorta tetejére, és egyengessük el szépen.
- Tegyük a tortát 3-4 órára a hűtőbe, mielőtt felvágnánk. Tálalás előtt dekoráljuk a tetejét friss gyümölcsökkel és mentával.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 264
- Tegnapi nézettség: 54
- 7 napos nézettség: 398
- Össznézettség: 57232
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Ez a sütés nélküli túrótorta egy hihetetlenül gazdag és ízletes desszert, amellyel soha nem lőhetünk mellé – egyik kedvenc süteményváltozatunk a barackszezon idején. Különösen azt imádjuk benne, hogy egyensúlyban van benne a krémes töltelék és a ropogós kekszes alap, tökéletesen kiegészülve az édes-savanykás nektarinnal. Sokan megijednek a zselatin használatától, de mi most megcáfoljuk azzal, hogy elkészítjük nektek ezt a szuper könnyű finomságot.