r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Barackos túrótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kekszes alap

túrókrém

Barackzselé

521
Kalória
15.9g
Fehérje
65.3g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
225.1g
Víz
48.3g
Koleszterin
3.6g
Rost
48.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kekszes alap

túrókrém

Barackzselé

Összesen 521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kekszes alap

túrókrém

Barackzselé

Összesen 4150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kekszes alap

túrókrém

Barackzselé

Összesen 146 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5489.4 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.6 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1800.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2306 micro
  • β-crypt
    1344 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 4150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

Kekszes alap

  1. Egy 20 cm-es rugós tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük.
  2. Aprítógépbe tesszük a kekszeket és a barna cukrot, és az egészet finom, homokszerű állagúra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat a robotgéphez, és összekeverjük a kekszmorzsával.
  3. Belenyomkodjuk a morzsát a tortaforma aljába egy kanál segítségével.
  4. Hűtőbe tesszük dermedni, addig elkészítjük a tölteléket.

túrókrém

  1. A nektarin, a tejszín és a zselatin kivételével robotgéppel mindent keverjünk össze egy nagy tálban.
  2. A nektarinok héját vékonyan irdaljuk be, majd forrázzuk le őket (így könnyedén lejön a héjuk). Pucoljuk meg, és magozzuk ki a csupasz barackokat. Végül négy darabot vágjunk apró kis kockákra, a másik négyet tegyük félre.
  3. Melegítsük fel a tejszínt, és adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. Kavargassuk addig, amíg a zselatin megolvad, majd az egészet öntsük hozzá a túrós keverékhez. Adjuk hozzá a felkockázott barackokat is, majd jól keverjük el az egészet, és borítsuk a kekszes alapra.
  4. Hűtőben dermesszük legalább egy-két órát.

Barackzselé

  1. A nektarint, a cukrot és a citromlevet turmixoljuk le, majd mikróban egy perc alatt forrósítsuk fel ezt az elegyet. Adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. Kavargassuk addig, amíg a zselatin megolvad, majd az egészet öntsük rá a kidermedt túrótorta tetejére, és egyengessük el szépen.
  2. Tegyük a tortát 3-4 órára a hűtőbe, mielőtt felvágnánk. Tálalás előtt dekoráljuk a tetejét friss gyümölcsökkel és mentával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Ez a sütés nélküli túrótorta egy hihetetlenül gazdag és ízletes desszert, amellyel soha nem lőhetünk mellé – egyik kedvenc süteményváltozatunk a barackszezon idején. Különösen azt imádjuk benne, hogy egyensúlyban van benne a krémes töltelék és a ropogós kekszes alap, tökéletesen kiegészülve az édes-savanykás nektarinnal. Sokan megijednek a zselatin használatától, de mi most megcáfoljuk azzal, hogy elkészítjük nektek ezt a szuper könnyű finomságot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!