r
Nosalty Logó

Barackos-túrós charlotte Nikitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos-túrós charlotte Nikitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótatekercs készítése

Barackos-túrókrém készítése

Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótatekercs készítése

Barackos-túrókrém készítése

Összesen 3083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótatekercs készítése

Barackos-túrókrém készítése

Összesen 189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6242.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.4 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1962 micro
Összesen 3083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Piskótatekercs készítése

Barackos-túrókrém készítése

Elkészítés

Piskótatekercs készítése

  1. Piskótatekercs elkészítése:
  2. 4 tojásos piskótát készítünk (35x25 cm tepsihez elegendő).
  3. A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk4 csapott evőkanállisztet, egy késhegynyi sütőport, valamint fél deci vizet, és alaposan kikeverjük.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd először a felét a tojássárgás-lisztes tésztához keverjük, a másik felétpedig már óvatosan, nagy mozdulatokkal adjuk a tésztához, hogy a hab ne törjön össze.
  5. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Vigyázni kell, hogy ne száradjon ki a piskótánk, ne süssük túl, mert akkor nem tudjuk majd feltekerni!!
  6. ​A megsült piskótát még melegen megkenjük a baracklekvárral, és szorosan feltekerjük. Ha teljesen kihűlt, akkor egy jó éles késsel kb. 1cm-es szeletekre vágjuk, és ezekkel a szeletekkelbéleljük ki a formát.
  7. Két piskóta ilyen piskótatekercsre lesz szükségünk.
  8. Barackos-túrókrém elkészítése:
  9. A tejszínből habfixálóval kemény habot verünk.
  10. Az 500 g túrót bormixerrel 'pürésítjük', majd hozzákeverjük a tejszínhabot, a cukrot,a baracklekvárt és a leírás szerint elkészített zselatint.
  11. Összeállítás:
  12. A formánkat kibéleljük a piskótatekercs szeletekkel, megtöltjük a túrókrémmel, lefedjük piskótatekercs szeletekkel, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  13. Ha letelt a 4 óra, tortatálcára fordítjuk, és már készen is van a tortánk.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 230
  • Össznézettség: 167852
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyed, hideg édesség.:) Ebben a nagy melegben tökéletes desszert lehet.:) Érdemes házi lekvárt használni, sokkal finomabb süteményt kapunk vele.;)

Hozzávalók

Piskótatekercs készítése

Barackos-túrókrém készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...