Barackos-túrós charlotte Nikitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótatekercs készítése
-
44g tojás55 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g víz0 kcal
-
44 kcal
Barackos-túrókrém készítése
-
50g tehéntúró74 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
13 kcal
Összesen
307
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótatekercs készítése
-
440g tojás554 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
Barackos-túrókrém készítése
-
500g tehéntúró735 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
12g zselatin40 kcal
-
133 kcal
Összesen
3083
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótatekercs készítése
-
27.2g tojás34 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6.2g víz0 kcal
-
9.9g sárgabaracklekvár27 kcal
Barackos-túrókrém készítése
-
30.9g tehéntúró45 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
8 kcal
Összesen
189
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 624.3 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 95 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
307
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152 g
Zsír
-
Összesen 134.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6242.7 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 812 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1975 mg
-
Nátrium 781 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 305.4 g
-
Cukor 198 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 949.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 1201 mg
-
Retinol - A vitamin: 1168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1962 micro
Összesen
3083
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.8 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
Piskótatekercs készítése
-
8 db tojás
-
8 csapott ek finomliszt
-
4 ek cukor
-
2 késhegynyi sütőpor
-
1 dl víz
Barackos-túrókrém készítése
-
500 g tehéntúró
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
12 g zselatin
-
6 teáskanál sárgabaracklekvár
Elkészítés
Piskótatekercs készítése
- Piskótatekercs elkészítése:
- 4 tojásos piskótát készítünk (35x25 cm tepsihez elegendő).
- A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk4 csapott evőkanállisztet, egy késhegynyi sütőport, valamint fél deci vizet, és alaposan kikeverjük.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd először a felét a tojássárgás-lisztes tésztához keverjük, a másik felétpedig már óvatosan, nagy mozdulatokkal adjuk a tésztához, hogy a hab ne törjön össze.
- A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Vigyázni kell, hogy ne száradjon ki a piskótánk, ne süssük túl, mert akkor nem tudjuk majd feltekerni!!
- A megsült piskótát még melegen megkenjük a baracklekvárral, és szorosan feltekerjük. Ha teljesen kihűlt, akkor egy jó éles késsel kb. 1cm-es szeletekre vágjuk, és ezekkel a szeletekkelbéleljük ki a formát.
- Két piskóta ilyen piskótatekercsre lesz szükségünk.
- Barackos-túrókrém elkészítése:
- A tejszínből habfixálóval kemény habot verünk.
- Az 500 g túrót bormixerrel 'pürésítjük', majd hozzákeverjük a tejszínhabot, a cukrot,a baracklekvárt és a leírás szerint elkészített zselatint.
- Összeállítás:
- A formánkat kibéleljük a piskótatekercs szeletekkel, megtöltjük a túrókrémmel, lefedjük piskótatekercs szeletekkel, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Ha letelt a 4 óra, tortatálcára fordítjuk, és már készen is van a tortánk.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 230
- Össznézettség: 167852
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Könnyed, hideg édesség.:) Ebben a nagy melegben tökéletes desszert lehet.:) Érdemes házi lekvárt használni, sokkal finomabb süteményt kapunk vele.;)