r
Nosalty Logó

Barackos rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5455 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 547 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6828.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    2043 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.2 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1352 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2291 micro
  • β-crypt
    669 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2125 micro
Összesen 5455 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 liter vizet melegítsünk meg, és főzzünk meg benne fél kg gyors rizst, hozzáadva egy kupaknyi olajat.
  2. Közben a barackot szűrjük le, vagy ha friss barack, akkor hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
  3. Ha megfőtt a risz, öntsük hozzá még fél liter tejet, 130 g cukrot, 10 dkg olvasztott margarint, és keverjük el.
  4. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket 2 ek cukorral verjük kemény habbá.
  5. Atojássárgákat öntsük a rizshez. Adjunk még hozzá 2 csomag vanilin cukrot, 1 csomag sütőport és 8 ek lisztet.
  6. A masszát öntsük kétfelé. Az egyikhez keverjünk még egy ek fahéjat és 2 ek baracklekvárt.A másikhoz 1 dl málnaszörpöt.
  7. Majd a habot is felezzük meg, és óvatosan keverjük a rizsekhez.
  8. Kenjük ki margarinnal, és lisztezzük be a tepsiket (nekem 3 kis tepsiben készült ez a mennyiség, egy 30x20-asban és két őzgerincben). Öntsük alulra a barnás masszát.
  9. Pakoljunk rá barackokat.Majd öntsük rá a rózsaszín masszát, és szintén szórjuk meg barackokkal.
  10. Sütőben 15 percet nagy lángon (kb. 200 fokon) sülnek, majd még 45 percet kis lángon (180 fokon) sülnek, de ezt a sütő válogatja. :)
  11. Baracklekvárral lehet tálalni.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5501
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Ajánló

Baracklekvárral! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Étteremben megláttam egy szelet rizsfelfújtat, de hát nem bűnözünk, főleg nem, amikor rohanni kell egyik helyről a másikra. De mire hazaértem már egyre csak a rizsfelfújton gondolkoztam. Átnéztem sok-sok receptet róla. Elég sok helyen panaszkodnak, hogy kiszárad, szóval jó tanácsokkal gazdagodva nekikezdtem egy saját receptötletnek. Legyen kétféle színű és barackos! :) Bevált, nem szárad meg, sőt lehet kissé túl puha is, de szerintem ez nem baj. Kicsit keverék lett a gyümölcsrizs és a rizsfelfújt között, de baracklekvárral a tetején igazán finom! :) Képek a készítésről itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...