r
Nosalty Logó

Barackos lepény A kis gasztronautától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Barackos lepény A kis gasztronautától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

717
Kalória
12.8g
Fehérje
102.3g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
137.3g
Víz
143.8g
Koleszterin
5.2g
Rost
54.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 717 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    240.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4856 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    818.4 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1098.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10494 micro
  • β-crypt
    986 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1875 micro
Összesen 5731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukormennyiség felével és a lágy vajjal. Belereszeljük egy fél citrom héját.
  2. A tojások fehérjét a maradék cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás masszába forgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és ezzel is alaposan elkeverjük.
  3. Kivajazott és lisztezett formába öntjük, és a tetejét legyezőszerűen kirakosgatjuk sárgabarack szeletekkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Még melegen megkenjük (lehetőleg házi) sárgabaracklevárral, és megszórjuk az előzőleg megpirított mandulával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Anyukámmal baracklekvárt főztük, és míg Ő a lekvárt kavargatta, én elloptam pár szemet, és elkészítettem belőle ezt a finomságot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!