r
Nosalty Logó

Barackos lepény A kis gasztronautától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Barackos lepény A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 717 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    240.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4856 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    818.4 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10494 micro
  • β-crypt
    986 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1875 micro
Összesen 5731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukormennyiség felével és a lágy vajjal. Belereszeljük egy fél citrom héját.
  2. A tojások fehérjét a maradék cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás masszába forgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és ezzel is alaposan elkeverjük.
  3. Kivajazott és lisztezett formába öntjük, és a tetejét legyezőszerűen kirakosgatjuk sárgabarack szeletekkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Még melegen megkenjük (lehetőleg házi) sárgabaracklevárral, és megszórjuk az előzőleg megpirított mandulával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24444
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos lepény A kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

Anyukámmal baracklekvárt főztük, és míg Ő a lekvárt kavargatta, én elloptam pár szemet, és elkészítettem belőle ezt a finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...