Barackos lepény A kis gasztronautától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
125g sárgabarack56 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
70 kcal
Összesen
717
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
Összesen
5731
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
8.4g rétesliszt31 kcal
-
10.5g cukor41 kcal
-
8.4g vaj60 kcal
-
9.2g tojás12 kcal
-
42g sárgabarack19 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
4.2g mandula25 kcal
-
8.4g sárgabaracklekvár23 kcal
Összesen
242
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.3 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 137.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1312 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
717
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 102.5 g
Zsír
-
Összesen 240.8 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4856 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1062 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 487 mg
-
Foszfor 2192 mg
-
Nátrium 873 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 818.4 g
-
Cukor 439 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1098.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2571 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 747 mg
-
Retinol - A vitamin: 1652 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10494 micro
-
β-crypt 986 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1875 micro
Összesen
5731
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
-
200 g finomliszt
-
200 g rétesliszt
-
250 g cukor
-
200 g vaj
-
4 db tojás
-
1 kg sárgabarack
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
100 g mandula
-
10 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukormennyiség felével és a lágy vajjal. Belereszeljük egy fél citrom héját.
- A tojások fehérjét a maradék cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás masszába forgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és ezzel is alaposan elkeverjük.
- Kivajazott és lisztezett formába öntjük, és a tetejét legyezőszerűen kirakosgatjuk sárgabarack szeletekkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Még melegen megkenjük (lehetőleg házi) sárgabaracklevárral, és megszórjuk az előzőleg megpirított mandulával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 24447
- Feltöltés dátuma: 2012. július 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A kis gasztronauta
142 recept
Anyukámmal baracklekvárt főztük, és míg Ő a lekvárt kavargatta, én elloptam pár szemet, és elkészítettem belőle ezt a finomságot.