Barackos-kakaós piskótatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szilveee
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
19g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
5 kcal
-
55g finomliszt200 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
105g őszibarack konzerv76 kcal
-
21 kcal
-
21 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
824
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
75g víz0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
19 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
420g őszibarack konzerv302 kcal
-
86 kcal
-
86 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
3298
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
13.3g tojás17 kcal
-
12.1g porcukor47 kcal
-
6g víz0 kcal
-
10.3g napraforgó olaj91 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
17.7g finomliszt64 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
33.8g őszibarack konzerv24 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
1.8g csokoládés pudingpor7 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
Összesen
266
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 138.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
824
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 147 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2979 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 599 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1323 mg
-
Nátrium 722 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 465.4 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 554.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 468 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1399 micro
-
β-crypt 370 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 916 micro
Összesen
3298
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
22 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
A krémhez
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 tasak csokoládés pudingpor
-
1 ek cukor
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- Kanalanként hozzáadjuk az olajat és a vizet, simára keverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporos lisztet is, majd belekeverjük a kakaóport is.
- Végül egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét és óvatosan a masszához keverjük.
- Egy kis kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, oldalát kikenjük margarinnal, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, ezalatt elkészítjük a krémet.
- Felkockázzuk a barackbefőttet, félretesszük.
- A kétféle pudingport kb. fél dl befőttlével simára keverjük.
- A maradék levet egy ek cukorral feltesszük forrni, majd beleöntjük a pudingos keveréket is. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és a barackot is hozzáforgatjuk.
- Az időközben kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és rétegezzük a krémmel. (piskóta - krém - piskóta - krém - piskóta)
- 2 órára hűtőbe helyezzük, majd felszeletelve tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9596
- Feltöltés dátuma: 2011. június 10.
Ajánló
Porcukorral vagy tejszínhabbal lehet díszíteni, de magában is mutatós és finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szilveee
16 recept
Vaníliapudinggal készült volna eredetileg a krém, de csak fél csomag volt itthon, tehát így alakult, de nem baj, teljesen passzolt a csokipuding is : ).