r
Nosalty Logó

Barackos-kakaós piskótatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szilveee
Barackos-kakaós piskótatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

824
Kalória
11.8g
Fehérje
116.3g
Szénhidrátok
36.7g
Zsír
138.7g
Víz
135g
Koleszterin
4.7g
Rost
56.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    138.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2979 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.4 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    554.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 3298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Kanalanként hozzáadjuk az olajat és a vizet, simára keverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet is, majd belekeverjük a kakaóport is.
  4. Végül egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét és óvatosan a masszához keverjük.
  5. Egy kis kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, oldalát kikenjük margarinnal, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, ezalatt elkészítjük a krémet.
  7. Felkockázzuk a barackbefőttet, félretesszük.
  8. A kétféle pudingport kb. fél dl befőttlével simára keverjük.
  9. A maradék levet egy ek cukorral feltesszük forrni, majd beleöntjük a pudingos keveréket is. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és a barackot is hozzáforgatjuk.
  10. Az időközben kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és rétegezzük a krémmel. (piskóta - krém - piskóta - krém - piskóta)
  11. 2 órára hűtőbe helyezzük, majd felszeletelve tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Vaníliapudinggal készült volna eredetileg a krém, de csak fél csomag volt itthon, tehát így alakult, de nem baj, teljesen passzolt a csokipuding is : ).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!