Barackos galette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához:
-
22g vaj155 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez:
-
100g sárgabarack45 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
19 kcal
-
19 kcal
Azon kívül:
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g tej1 kcal
-
14 kcal
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához:
-
130g vaj932 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
75g mandula443 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez:
-
600g sárgabarack268 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
114 kcal
-
40g sárgabarackdzsem111 kcal
Azon kívül:
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
Összesen
3185
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához:
-
10.2g vaj73 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
15.8g finomliszt57 kcal
-
5.9g mandula35 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez:
-
47.3g sárgabarack21 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
2.4g étkezési keményítő9 kcal
-
3.2g sárgabarackdzsem9 kcal
Azon kívül:
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
0.8g tej0 kcal
-
1.1g mandulapehely7 kcal
Összesen
250
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 98.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1055 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 166.5 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2019.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 989 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 382.7 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 592.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1579 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 1024 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 6331 micro
-
β-crypt 591 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 996 micro
Összesen
3185
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 499 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
75 g porcukor
-
200 g finomliszt
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A töltelékhez:
-
600 g sárgabarack
-
2 ek cukor
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
2 ek sárgabarackdzsem
Azon kívül:
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
-
2 ek mandulapehely
Elkészítés
A tésztához:
- A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, ha szükséges, adunk hozzá 2-3 ek hideg vizet. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
- A tésztát átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, golyókká formázzuk, majd lisztezett munkalapon kb. 15 cm-es átmérőjű köröket nyújtunk.
- A barackot megmossuk, kimagozzuk, négybe vágjuk. A cukrot elkeverjük a keményítővel, a tésztakörökre szórjuk. A barackot elosztjuk a tésztalapokra. A lekvárt felmelegítjük, majd egy ecsettel a barackokra kenjük. A tésztaszéleket körben a barackra hajtjuk, enyhén rányomkodjuk.
- A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A széleit megkenjük a tejjel elkavart tojássárgájával. A galetteket megszórjuk mandulapehellyel.
- Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4914
- Feltöltés dátuma: 2016. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Ropogós tészta, rusztikus külső, egyszerű elkészítés: ez a galette, azaz a francia pite. A legfinomabb langyosan, egy gombóc vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.