r
Nosalty Logó

Barackos finomság Zsuzsamamától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Barackos finomság Zsuzsamamától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

A tetejére

Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

A tetejére

Összesen 1449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

A tetejére

Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2351 micro
  • β-crypt
    228 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4867.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    9403 micro
  • β-crypt
    911 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1745 micro
Összesen 1449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Piskótához

A tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat robotgép táljába tesszük, és a cukorral meg a bourbon vaníliával kemény habbá keverjük.
  2. A lisztet, keményítőt és a mandulalisztet összevegyítjük, és a kemény tojáskrémbe lazán belekeverjükegy lapát segítségével(amit mindig erre a célra használok).
  3. A kikent tepsibe öntjüka masszát, és lisztbe mártott, félbevágott barackokkal kirakjuk (12 db-ot, 4x3-at). Lapmandulával megszórjuka tetejét.
  4. 180 fokos sütőben légkeveréses alsó sütést bekapcsolva20 perc alatt megsütjük.
  5. Ha kihűlt, ferde rombusz alakúra vágjuk, hogy a közepén a barack legyen. Nem baj, ha lesüllyed az aljára, mert így még gusztábbés finomabb is, mert a süti közepében van a "meglepetés" barack. Porcukorral megszórva még jobbá tehetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8677
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos finomság Zsuzsamamától
Zsuzsamama56 321 recept

Szeretem a barackos édességeket, de csak akkor, ha nem túl édesek. Ez az egyik azok közül, amiket készítek. Sok sárgabarack termett az idén, és ezt ki is használtam, mert befőztem, és sütkéreztem sokat.

Hozzávalók

Piskótához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...