Barackos finomság Zsuzsamamától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
29 kcal
-
4g mandulaliszt11 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
-
10g cukor39 kcal
A tetejére
-
231g sárgabarack103 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
Összesen
364
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
114 kcal
-
15g mandulaliszt42 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g cukor155 kcal
A tetejére
-
924g sárgabarack412 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
1449
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótához
-
16.5g tojás21 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
1.1g mandulaliszt3 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
3g cukor12 kcal
A tetejére
-
69.4g sárgabarack31 kcal
-
3.8g mandulapehely22 kcal
Összesen
109
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1216.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 224.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 2351 micro
-
β-crypt 228 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 436 micro
Összesen
364
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4867.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 1227 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 2048 mg
-
Nátrium 1244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.5 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 898.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 622 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 163 micro
-
β-karotin 9403 micro
-
β-crypt 911 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1745 micro
Összesen
1449
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 706 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
4 db tojás
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1 evőkanál mandulaliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 dkg cukor
A tetejére
-
12 db sárgabarack
-
5 dkg mandulapehely
Elkészítés
Piskótához
- A tojásokat robotgép táljába tesszük, és a cukorral meg a bourbon vaníliával kemény habbá keverjük.
- A lisztet, keményítőt és a mandulalisztet összevegyítjük, és a kemény tojáskrémbe lazán belekeverjükegy lapát segítségével(amit mindig erre a célra használok).
- A kikent tepsibe öntjüka masszát, és lisztbe mártott, félbevágott barackokkal kirakjuk (12 db-ot, 4x3-at). Lapmandulával megszórjuka tetejét.
- 180 fokos sütőben légkeveréses alsó sütést bekapcsolva20 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, ferde rombusz alakúra vágjuk, hogy a közepén a barack legyen. Nem baj, ha lesüllyed az aljára, mert így még gusztábbés finomabb is, mert a süti közepében van a "meglepetés" barack. Porcukorral megszórva még jobbá tehetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8680
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
322 recept
Szeretem a barackos édességeket, de csak akkor, ha nem túl édesek. Ez az egyik azok közül, amiket készítek. Sok sárgabarack termett az idén, és ezt ki is használtam, mert befőztem, és sütkéreztem sokat.