Barackos citromtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
0 kcal
Citromos krémhez
-
50g tej28 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
57 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
25g vaj179 kcal
Barackos réteg
-
93g őszibarack35 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
2g zselatin6 kcal
A tortát befedő krém
-
50g tej28 kcal
-
29 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
796
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0 kcal
Citromos krémhez
-
300g tej168 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
343 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
150g vaj1076 kcal
Barackos réteg
-
560g őszibarack210 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g zselatin34 kcal
A tortát befedő krém
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
4777
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
13.1g tojás17 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
0 kcal
Citromos krémhez
-
11.9g tej7 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
6g vaj43 kcal
Barackos réteg
-
22.3g őszibarack8 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
A tortát befedő krém
-
11.9g tej7 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
11.9g habtejszín35 kcal
Összesen
190
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 169.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
796
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 256.5 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3307.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 1153 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 1023 mg
-
Nátrium 848 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 534.7 g
-
Cukor 331 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1014.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2414 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 979 mg
-
Retinol - A vitamin: 2293 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1289 micro
-
β-crypt 392 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1979 micro
Összesen
4777
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál szódabikarbóna
Citromos krémhez
-
3 dl tej
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
15 dkg vaj
Barackos réteg
A tortát befedő krém
-
3 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
3 dl habtejszín
Elkészítés
Piskótához
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát. Beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Citromos krémhez
- A krémhez a tejből, a pudingporból, cukorból sűrű krémet főzünk. Vanília aromával és a citrom levével ízesítjük.
- Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal.
Barackos réteg
- A barackos réteghez a barackot kockákra vágjuk, és cukorral forrástól számítva 10 percig forraljuk.
- Majd levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zselatint. Ha szükséges, újra turmixoljuk, nehogy zselatindarabok maradjanak benne.
A tortát befedő krém
- A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból egy kört kivágunk a szélén 7-8 cm-t elhagyva. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel, majd a citromos krém felét is rákenjük. Ráhelyezzük a kör alakban kivágott piskótánkat, és a szélén elosztjuk a maradék citromos krém 2/3-át, majd a közepébe öntsük bele a barackos krémet, zárjuk le ezt is a maradék citromos krémmel, és helyezzük rá a 3. piskótalapot.
- A tortát befedő krémhez a tejből, cukorból és pudingból krémet főzünk, majd ha kihűlt, simára keverjük a vajjal, habzsákba töltve díszítjük vele a tortát. Helyezzünk pár szelet citromot és barackot a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2058
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A barack és a citrom ebben a tortában finomabb, mint hinnéd! Igazán frissítő, nyári finomság ebben a nagy melegben.:)