r
Nosalty Logó

Barackos citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

Összesen 796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

Összesen 4777 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

Összesen 190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    256.5 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3307.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.7 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    392 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1979 micro
Összesen 4777 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát. Beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Citromos krémhez

  1. A krémhez a tejből, a pudingporból, cukorból sűrű krémet főzünk. Vanília aromával és a citrom levével ízesítjük.
  2. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal.

Barackos réteg

  1. A barackos réteghez a barackot kockákra vágjuk, és cukorral forrástól számítva 10 percig forraljuk.
  2. Majd levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zselatint. Ha szükséges, újra turmixoljuk, nehogy zselatindarabok maradjanak benne.

A tortát befedő krém

  1. A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból egy kört kivágunk a szélén 7-8 cm-t elhagyva. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel, majd a citromos krém felét is rákenjük. Ráhelyezzük a kör alakban kivágott piskótánkat, és a szélén elosztjuk a maradék citromos krém 2/3-át, majd a közepébe öntsük bele a barackos krémet, zárjuk le ezt is a maradék citromos krémmel, és helyezzük rá a 3. piskótalapot.
  2. A tortát befedő krémhez a tejből, cukorból és pudingból krémet főzünk, majd ha kihűlt, simára keverjük a vajjal, habzsákba töltve díszítjük vele a tortát. Helyezzünk pár szelet citromot és barackot a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2058
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barack és a citrom ebben a tortában finomabb, mint hinnéd! Igazán frissítő, nyári finomság ebben a nagy melegben.:)

Hozzávalók

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...