r
Nosalty Logó

Banános-túrókrémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Banános-túrókrémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 4000 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6959.8 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1825 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692.2 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 4000 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Az 5 dkg margarint langyos állapotban a tojással, 25 dkg cukorral és a sütőporral jó habosra keverjük. (A sütőporra ráöntjük a citromlét, felhabzik, így könnyebb kikeverni.)
  2. 2 ek kakaóval, 25 dkg liszttel, 2,5 dl tejjel jól elkeverjük, ezeket fokozatosan adagoljuk a keverés közben. Kikent, lisztezett, tepsibe simítjuk (22X38 cm a tepsim).
  3. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Az első 3-4 percben nagy lángon, kb. 200 fokon, utána takaréklángon, kb. 160 fokon sütjük.

Krém

  1. A krémhez a pudingot 3 dl tejjel 4 ek cukorral sűrűre főzzük.
  2. Amíg a puding hűl, a banánt villával pépesítjük.
  3. A túrót, a banánt és a maradék cukrot mixerrel jól kikeverjük, majd a langyosra hűlt pudinggal jól összedolgozzuk.
  4. A már langyosra hűlt piskótára egyenletesen rákenjük túrókrémet, és reszelt csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5210
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez maradékmentő süti lett. Volt itthon maradék túró, túlérett banán, és ezt készítettem belőle.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...