r
Nosalty Logó

Banános szülinapi csokibomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évis
Banános szülinapi csokibomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    423.6 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6440.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1762 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    705 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1607 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1018 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1579 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1544 micro
Összesen 5803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a tésztába.
  3. Tetszés szerinti sütőformát kivajazunk, lisztezünk. Beletöltjük a tésztát, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük.

Krém

  1. A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. A felolvasztott csokit kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a mascarponéba.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük két csomag habfixálóval.
  4. A kihűlt mascarponés krémhez óvatosan hozzáadjuk a kemény tejszínhabot.
  5. A kihűlt tésztát tetszés szerint felvágjuk, rétegezzük a krémet és a banánt. Majd kívülről is bevonjuk a maradék krémmel. Díszíthetjük különböző csokival bevont gyümölcsökkel, m&m's-szel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2820
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kép ihlette, próbáltam kitalálni, hogy is készülhet, végül ez lett az eredmény. Azóta többször elkészítettem más gyümölcsökkel is, akár tortaként is.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...