r
Nosalty Logó

Banános-ferreros rizskók torta

Kiss Móni
Banános-ferreros rizskók torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

913
Kalória
17.3g
Fehérje
156.9g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
236.4g
Víz
10.5g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
59.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 913 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1280 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    627.5 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    945.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1005 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 3652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. A rizst pici olajon megpirítjuk, és közben egy picit megsózzuk, majd felöntjük a tejjel, jól elkavarjuk, majd a vizet is hozzáadjuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg puha nem lesz, illetve amíg nem fő el a vizes tej róla.
  2. Miközben félig megfőtt, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Elkeverjük benne.
  3. Fogunk egy tepsit, kivajazzuk és kilisztezzük vékonyan.
  4. A banánt vékony karikákra vágjuk, a bonbont pedig apró darabokra.
  5. Ha kész a rizsünk, akkor fogjuk, és belekeverjük a banánt és a bonbont.
  6. Majd beleöntjük a formánkba.
  7. Megsütjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A párom imádja a rizskókot, én meg imádok kísérletezni dolgokkal. Hát ez született belőle, rizskókot már rengetegszer csináltam, de ezzel az ízesítéssel most először. Mivel gyümölcs mindig van itthon, a csoki meg már rég ott figyelt az asztalon, gondoltam egyet és felhasználtam! Abbahagyhatatlan igazi kalóribomba lett!

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...