r
Nosalty Logó

Banános-diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 607 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 607 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    257.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3547.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a sütőport és a diót elkeverjük.
  2. Ezután egy keverőtálban a joghurtot, a cukrot, a 2 db egész tojást, a vaníliát és az olajat robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
  3. Következő lépésként a két alapot (száraz és nedves hozzávalókat) alaposan összeforgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben (160 fokos) 35-40 percet süssük a tésztát. (Én egy nagyobbacska tepsiben 25*35 cm-es tepsiben sütöttem. Ebben nem fog hatalmasra nőni tészta, de ha elkészült, könnyedén elfelezhetjük, és a két lapot egymásra rakhatjuk.)
  5. Míg sül a tésztaalapunk, elkészítjük a krémet. A két banánt turmixszoljuk össze. Egy tálba öntsük bele a habtejszínt, a joghurtot, a cukrot, majd kezdjük el felverni.
  6. Kb. félidőnél adjuk hozzá a pépesített banánt, a diót és a zselatinfixet, majd folytassuk a krém felverését, míg kellően habos nem lesz.
  7. Ha tészta és a krém is elkészült, felezzük el a tésztán, az alsó résznek kinevezett darabon szépen oszlassuk el a krém 2/3 részét. Helyezzük rá a másik tésztalapot, óvatosan nyomkodjuk rá, és a tetejét fedjük be a maradék krémmel. A sütinket egész dió darabokkal (vagy tetszés szerint) díszítsük ki.
  8. Pár órát a pihentessük a hűtőben, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12139
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A banán az én konyhámban amolyan "aduász" szerepet tölt be. Egyrészt az év minden szakában beszerezhető, és felnőttek, gyerekek egyaránt kedvelik ezt a trópusi gyümölcsöt. Ha valami finom és különleges sütire vágyódunk, gyakran használom alapanyagként. Ezúttal dióval és krémes görög joghurttal dobtam fel az alap joghurtos kevert tésztámat. A végére egy nagyon finom és nagyon mutatós sütike készült, aminek az elkészítése sem nagy mutatvány. :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...