Banános-diós sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
17g finomliszt61 kcal
-
13g dió85 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
25g görög joghurt26 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
0 kcal
-
75 kcal
-
18g tojás23 kcal
Krém
-
33g habtejszín97 kcal
-
42g görög joghurt43 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
13g dió85 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
50g banán28 kcal
Összesen
607
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
78g dió510 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0 kcal
-
51g napraforgó olaj451 kcal
-
110g tojás138 kcal
Krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g görög joghurt258 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
78g dió510 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
300g banán171 kcal
Összesen
3638
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
5.3g dió35 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
10.2g görög joghurt11 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
Krém
-
13.6g habtejszín40 kcal
-
17g görög joghurt18 kcal
-
1.4g porcukor6 kcal
-
5.3g dió35 kcal
-
1.4g zselatinfix2 kcal
-
20.4g banán12 kcal
Összesen
250
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
607
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.9 g
Zsír
-
Összesen 257.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3547.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 813 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 1599 mg
-
Nátrium 687 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 290.8 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 363.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 720 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
3638
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
10 dkg finomliszt
-
3 marék dió
-
0.5 csomag sütőpor
-
1.5 dl görög joghurt
-
10 dkg porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
0.6 dl napraforgó olaj
-
2 db tojás
Krém
-
200 ml habtejszín
-
2.5 dl görög joghurt
-
3 ek porcukor
-
3 marék dió
-
1 csomag zselatinfix
-
2 közepes db banán
Elkészítés
Tészta
- A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a sütőport és a diót elkeverjük.
- Ezután egy keverőtálban a joghurtot, a cukrot, a 2 db egész tojást, a vaníliát és az olajat robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
- Következő lépésként a két alapot (száraz és nedves hozzávalókat) alaposan összeforgatjuk.
- Előmelegített sütőben (160 fokos) 35-40 percet süssük a tésztát. (Én egy nagyobbacska tepsiben 25*35 cm-es tepsiben sütöttem. Ebben nem fog hatalmasra nőni tészta, de ha elkészült, könnyedén elfelezhetjük, és a két lapot egymásra rakhatjuk.)
- Míg sül a tésztaalapunk, elkészítjük a krémet. A két banánt turmixszoljuk össze. Egy tálba öntsük bele a habtejszínt, a joghurtot, a cukrot, majd kezdjük el felverni.
- Kb. félidőnél adjuk hozzá a pépesített banánt, a diót és a zselatinfixet, majd folytassuk a krém felverését, míg kellően habos nem lesz.
- Ha tészta és a krém is elkészült, felezzük el a tésztán, az alsó résznek kinevezett darabon szépen oszlassuk el a krém 2/3 részét. Helyezzük rá a másik tésztalapot, óvatosan nyomkodjuk rá, és a tetejét fedjük be a maradék krémmel. A sütinket egész dió darabokkal (vagy tetszés szerint) díszítsük ki.
- Pár órát a pihentessük a hűtőben, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 12159
- Feltöltés dátuma: 2014. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A banán az én konyhámban amolyan "aduász" szerepet tölt be. Egyrészt az év minden szakában beszerezhető, és felnőttek, gyerekek egyaránt kedvelik ezt a trópusi gyümölcsöt. Ha valami finom és különleges sütire vágyódunk, gyakran használom alapanyagként. Ezúttal dióval és krémes görög joghurttal dobtam fel az alap joghurtos kevert tésztámat. A végére egy nagyon finom és nagyon mutatós sütike készült, aminek az elkészítése sem nagy mutatvány. :)