r
Nosalty Logó

Banános-citromos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Banános-citromos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tortazseléhez

A tetejére

Összesen 948 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tortazseléhez

A tetejére

Összesen 3793 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tortazseléhez

A tetejére

Összesen 138 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 948 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.4 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1478.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 3793 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tortazseléhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű csatos tortaformát.
  2. Elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk az étkezési keményítővel, majd a fehérjehabbal felváltva, óvatosan a tojássárgákhoz keverjük. Tortaformába öntjük, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba! 5 percig a formában, majd egy rácson hagyjuk hűlni.
  3. Miután teljesen kihűlt, megkenjük baracklekvárral és tortagyűrűbe csatoljuk.
  4. A megtisztított banánokat hosszában kettévágjuk, ecset segítségével lekenjük citromlével és a lekváros piskótára helyezzük.
  5. A tortazselét, a cukrot a citromlével és a hideg vízzel csomómentesen elkeverjük és felfőzzük. Tűzről levéve kevergetés mellett hagyjuk hűlni. Amikor sűrűsödni kezd, egyenletesen eloszlatjuk a banánokon, dermedni hagyjuk.
  6. A tejszínt a vaníliás cukorral kissé felverjük, hozzáadjuk a habfixálót és kemény habot készítünk. Nyomózsákból a tortazselére nyomjuk a formánál kisebb átmérőjű körben, hogy ne takarjuk el teljesen a banánokat!
  7. A jól megmosott citrom héját vékonyan lehámozzuk, keskeny csíkokra vágjuk. Forró vízben 1 percig blansírozzuk, leszűrjük és a tejszínhab tetejére szórjuk. Eltávolítjuk a tortagyűrűt.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 41966
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Puha piskótán, baracklekvárrétegen elterülő banánívek, citromos tortazselében, leheletkönnyű tejszínhabpaplan alatt :P Recept: innen

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tortazseléhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...