Banános-citromos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szintia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
48 kcal
A töltelékhez
A tortazseléhez
-
6g tortazselé20 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g víz0 kcal
A tetejére
-
100g habtejszín292 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
19 kcal
-
43g citrom7 kcal
Összesen
948
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
191 kcal
A töltelékhez
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
-
1000g banán570 kcal
-
32g citromlé7 kcal
A tortazseléhez
-
24g tortazselé81 kcal
-
32g citromlé7 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
400g víz0 kcal
A tetejére
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
170g citrom26 kcal
Összesen
3793
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
8g tojás10 kcal
-
4.5g cukor18 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
1.8g étkezési keményítő7 kcal
A töltelékhez
-
5.4g sárgabaracklekvár15 kcal
-
36.3g banán21 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
A tortazseléhez
-
0.9g tortazselé3 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
14.5g víz0 kcal
A tetejére
-
14.5g habtejszín42 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
6.2g citrom1 kcal
Összesen
138
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.6 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 369.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
948
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.6 g
Zsír
-
Összesen 145.5 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2273.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 904 mg
-
Nátrium 492 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 598.4 g
-
Cukor 382 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1478.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1446 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 730 mg
-
Retinol - A vitamin: 1406 micro
-
α-karotin 161 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1148 micro
Összesen
3793
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
12.5 dkg cukor
-
7.5 dkg finomliszt
-
5 dkg étkezési keményítő
A töltelékhez
-
15 dkg sárgabaracklekvár
-
1 kg banán
-
4 ek citromlé
A tortazseléhez
A tetejére
-
4 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 db citrom
Elkészítés
A piskótához
- Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű csatos tortaformát.
- Elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk az étkezési keményítővel, majd a fehérjehabbal felváltva, óvatosan a tojássárgákhoz keverjük. Tortaformába öntjük, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba! 5 percig a formában, majd egy rácson hagyjuk hűlni.
- Miután teljesen kihűlt, megkenjük baracklekvárral és tortagyűrűbe csatoljuk.
- A megtisztított banánokat hosszában kettévágjuk, ecset segítségével lekenjük citromlével és a lekváros piskótára helyezzük.
- A tortazselét, a cukrot a citromlével és a hideg vízzel csomómentesen elkeverjük és felfőzzük. Tűzről levéve kevergetés mellett hagyjuk hűlni. Amikor sűrűsödni kezd, egyenletesen eloszlatjuk a banánokon, dermedni hagyjuk.
- A tejszínt a vaníliás cukorral kissé felverjük, hozzáadjuk a habfixálót és kemény habot készítünk. Nyomózsákból a tortazselére nyomjuk a formánál kisebb átmérőjű körben, hogy ne takarjuk el teljesen a banánokat!
- A jól megmosott citrom héját vékonyan lehámozzuk, keskeny csíkokra vágjuk. Forró vízben 1 percig blansírozzuk, leszűrjük és a tejszínhab tetejére szórjuk. Eltávolítjuk a tortagyűrűt.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 41966
- Feltöltés dátuma: 2009. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szintia
89 recept
Puha piskótán, baracklekvárrétegen elterülő banánívek, citromos tortazselében, leheletkönnyű tejszínhabpaplan alatt :P Recept: innen