r
Nosalty Logó

Banános alagút Sienne konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sienne
Banános alagút Sienne konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 197 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    222.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2056.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1088 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    315 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 3065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. (Gázsütő közepes tűz.) Előkészítünk egy négyszögletes tepsit. Megkenjük vékonyan margarinnal, belesimítunk gondosan mindenhol odaragasztva a tenyerünkkel egy sütőpapírt, majd a papírt megfordítjuk. Így mindkét oldala meg van kenve. (Szeretem, ha nem csúszkál a papír, azért kenem meg alul is.)
  2. Öszekeverjük a piskótát a következő pontban ismertetettek szerint.
  3. Felverjük a tojások fehérjéjét a kicsi citromlével kemény habnak, a 3 kanál cukrot hozzáadjuk és azzal még verjük kicsit.
  4. Most már kézi habverővel vagy fakanállal és nem túl erőteljesen, össze ne törjön a hab - hozzáadjuk a tojások sárgáját egyenként, majd a 3 kanál vizet ugyanígy.
  5. Legvégül hozzáadjuk a 3 kanál lisztet a benne elkevert sütőporral.
  6. Belesimítjuk a tepsibe és pár perc alatt - épp csak a rózsaszínesedés kezdetéig - megsütjük.
  7. Még melegen, papírral együtt, szárazon feltekerjük, mert ha kihűl, már eltörne. Így hozzászokik a kunkorisághoz :).
  8. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet:
  9. Felverjük a tejszínt a habfixálóval kemény habnak, hozzáverjük a mascarponét, az édesítő keveréket, a vaníliát, a mandarinhéjat és levet (vagy citromot, de mandarinnal sokkal egzotikusabb íze lesz).
  10. 1 banánt apróra kockázunk és azt is a krémbe keverjük (nem turmixoljuk, mert attól megfeketedik és ragacsossá teszi a krémet.) Ha nagyon kemény a krém, azaz nem sima, kenhető, keverjünk bele 1-2 kanálka tejfölt.
  11. A piskótáról lehúzzuk a papírt, rákenjük a krém 3/4-ét, belefektetjük a banánokat úgy, hogy a hegyes végeiket levágjuk és érjen végig a piskóta hosszán.
  12. A piskótát feltekerjük, kívülről bevonjuk a maradék krémmel, villával vagy cakkos lapkával fatörzsesre csíkozzuk.
  13. Az étcsokit kicsi vízzel felolvasztjuk (mikróban 20 másodperc), pici vajat vagy margarint hozzákeverünk, majd díszítésként a tortát összecsurgatjuk (kihagyható lépés). Én egyszerűen belekapartam egy nylon zacskóba és icipici lyukat vágtam a sarkán, azzal csorgattam meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x34
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12478
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Ajánló

Ez a kedvenc piskóta receptem, könnyen megjegyezhető, ugyanis mindenből 3 kell bele. Illetve pont annyi, amennyi tojásból készítjük. Rendes piskótakarikához is remek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában igyekszem minden nap valami desszerttel rendelkezni, mert akkor kontrollálni tudom, mennyi szénhidrátot esznek a kicsi öregjeim. Nem szabadna nekik sokat, de édességben nem ismernek tréfát. Ha nem sütök sütit, akkor mérhetetlen mennyiségű bolti teasüteményt eszegetnek. Tehát inkább sütök. Ez egy olyan torta, aminek a krémjébe egyáltalán nem tettem semmiféle cukrot, teljesen édesítőporral készült, de senki nem mondta meg róla. A piskótát nem akartam szacharinnal csinálni, mert azt tapasztaltam, hogy általában ezek a kémiai anyagok elbomlanak a hő hatására és elveszítik édességüket és ki tudja mi keletkezik bennük az édességet adó anyag helyett. Talán annyit megengedhetünk magunknak, úgyis vékony a piskóta ebben a tortában.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...