Banános alagút Sienne konyhájából
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2g margarin12 kcal
A töltelékhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
13 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
6 kcal
-
17g mandarin7 kcal
-
100g banán57 kcal
A díszítéshez
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
2g vaj17 kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
24g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
10g margarin72 kcal
A töltelékhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
21g gyümölcscukor77 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g mandarin39 kcal
-
600g banán342 kcal
A díszítéshez
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
14g vaj100 kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
10.6g tojás13 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.6g margarin5 kcal
A töltelékhez
-
16.1g habtejszín47 kcal
-
16.1g mascarpone65 kcal
-
1.3g gyümölcscukor5 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.4g mandarin3 kcal
-
38.6g banán22 kcal
A díszítéshez
-
1.6g étcsokoládé9 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 109.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 222.8 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 850 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2056.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 842 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.8 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 655.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1145 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 522 mg
-
Retinol - A vitamin: 1088 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 454 micro
-
β-crypt 315 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 933 micro
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Hozzávalók
A piskótához
A töltelékhez
-
250 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db banán
A díszítéshez
-
2.5 dkg étcsokoládé
-
1 ek vaj
Elkészítés
A piskótához
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. (Gázsütő közepes tűz.) Előkészítünk egy négyszögletes tepsit. Megkenjük vékonyan margarinnal, belesimítunk gondosan mindenhol odaragasztva a tenyerünkkel egy sütőpapírt, majd a papírt megfordítjuk. Így mindkét oldala meg van kenve. (Szeretem, ha nem csúszkál a papír, azért kenem meg alul is.)
- Öszekeverjük a piskótát a következő pontban ismertetettek szerint.
- Felverjük a tojások fehérjéjét a kicsi citromlével kemény habnak, a 3 kanál cukrot hozzáadjuk és azzal még verjük kicsit.
- Most már kézi habverővel vagy fakanállal és nem túl erőteljesen, össze ne törjön a hab - hozzáadjuk a tojások sárgáját egyenként, majd a 3 kanál vizet ugyanígy.
- Legvégül hozzáadjuk a 3 kanál lisztet a benne elkevert sütőporral.
- Belesimítjuk a tepsibe és pár perc alatt - épp csak a rózsaszínesedés kezdetéig - megsütjük.
- Még melegen, papírral együtt, szárazon feltekerjük, mert ha kihűl, már eltörne. Így hozzászokik a kunkorisághoz :).
- Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet:
- Felverjük a tejszínt a habfixálóval kemény habnak, hozzáverjük a mascarponét, az édesítő keveréket, a vaníliát, a mandarinhéjat és levet (vagy citromot, de mandarinnal sokkal egzotikusabb íze lesz).
- 1 banánt apróra kockázunk és azt is a krémbe keverjük (nem turmixoljuk, mert attól megfeketedik és ragacsossá teszi a krémet.) Ha nagyon kemény a krém, azaz nem sima, kenhető, keverjünk bele 1-2 kanálka tejfölt.
- A piskótáról lehúzzuk a papírt, rákenjük a krém 3/4-ét, belefektetjük a banánokat úgy, hogy a hegyes végeiket levágjuk és érjen végig a piskóta hosszán.
- A piskótát feltekerjük, kívülről bevonjuk a maradék krémmel, villával vagy cakkos lapkával fatörzsesre csíkozzuk.
- Az étcsokit kicsi vízzel felolvasztjuk (mikróban 20 másodperc), pici vajat vagy margarint hozzákeverünk, majd díszítésként a tortát összecsurgatjuk (kihagyható lépés). Én egyszerűen belekapartam egy nylon zacskóba és icipici lyukat vágtam a sarkán, azzal csorgattam meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 29x34
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12470
- Feltöltés dátuma: 2011. december 03.
Ajánló
Ez a kedvenc piskóta receptem, könnyen megjegyezhető, ugyanis mindenből 3 kell bele. Illetve pont annyi, amennyi tojásból készítjük. Rendes piskótakarikához is remek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Általában igyekszem minden nap valami desszerttel rendelkezni, mert akkor kontrollálni tudom, mennyi szénhidrátot esznek a kicsi öregjeim. Nem szabadna nekik sokat, de édességben nem ismernek tréfát. Ha nem sütök sütit, akkor mérhetetlen mennyiségű bolti teasüteményt eszegetnek. Tehát inkább sütök. Ez egy olyan torta, aminek a krémjébe egyáltalán nem tettem semmiféle cukrot, teljesen édesítőporral készült, de senki nem mondta meg róla. A piskótát nem akartam szacharinnal csinálni, mert azt tapasztaltam, hogy általában ezek a kémiai anyagok elbomlanak a hő hatására és elveszítik édességüket és ki tudja mi keletkezik bennük az édességet adó anyag helyett. Talán annyit megengedhetünk magunknak, úgyis vékony a piskóta ebben a tortában.