r
Nosalty Logó

Banános alagút Sienne konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sienne
Banános alagút Sienne konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

511
Kalória
8.7g
Fehérje
37.5g
Szénhidrátok
37.1g
Zsír
109.2g
Víz
141.6g
Koleszterin
2.4g
Rost
23.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 197 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    222.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2056.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    655.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1088 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    315 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 3065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. (Gázsütő közepes tűz.) Előkészítünk egy négyszögletes tepsit. Megkenjük vékonyan margarinnal, belesimítunk gondosan mindenhol odaragasztva a tenyerünkkel egy sütőpapírt, majd a papírt megfordítjuk. Így mindkét oldala meg van kenve. (Szeretem, ha nem csúszkál a papír, azért kenem meg alul is.)
  2. Öszekeverjük a piskótát a következő pontban ismertetettek szerint.
  3. Felverjük a tojások fehérjéjét a kicsi citromlével kemény habnak, a 3 kanál cukrot hozzáadjuk és azzal még verjük kicsit.
  4. Most már kézi habverővel vagy fakanállal és nem túl erőteljesen, össze ne törjön a hab - hozzáadjuk a tojások sárgáját egyenként, majd a 3 kanál vizet ugyanígy.
  5. Legvégül hozzáadjuk a 3 kanál lisztet a benne elkevert sütőporral.
  6. Belesimítjuk a tepsibe és pár perc alatt - épp csak a rózsaszínesedés kezdetéig - megsütjük.
  7. Még melegen, papírral együtt, szárazon feltekerjük, mert ha kihűl, már eltörne. Így hozzászokik a kunkorisághoz :).
  8. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet:
  9. Felverjük a tejszínt a habfixálóval kemény habnak, hozzáverjük a mascarponét, az édesítő keveréket, a vaníliát, a mandarinhéjat és levet (vagy citromot, de mandarinnal sokkal egzotikusabb íze lesz).
  10. 1 banánt apróra kockázunk és azt is a krémbe keverjük (nem turmixoljuk, mert attól megfeketedik és ragacsossá teszi a krémet.) Ha nagyon kemény a krém, azaz nem sima, kenhető, keverjünk bele 1-2 kanálka tejfölt.
  11. A piskótáról lehúzzuk a papírt, rákenjük a krém 3/4-ét, belefektetjük a banánokat úgy, hogy a hegyes végeiket levágjuk és érjen végig a piskóta hosszán.
  12. A piskótát feltekerjük, kívülről bevonjuk a maradék krémmel, villával vagy cakkos lapkával fatörzsesre csíkozzuk.
  13. Az étcsokit kicsi vízzel felolvasztjuk (mikróban 20 másodperc), pici vajat vagy margarint hozzákeverünk, majd díszítésként a tortát összecsurgatjuk (kihagyható lépés). Én egyszerűen belekapartam egy nylon zacskóba és icipici lyukat vágtam a sarkán, azzal csorgattam meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x34

Általában igyekszem minden nap valami desszerttel rendelkezni, mert akkor kontrollálni tudom, mennyi szénhidrátot esznek a kicsi öregjeim. Nem szabadna nekik sokat, de édességben nem ismernek tréfát. Ha nem sütök sütit, akkor mérhetetlen mennyiségű bolti teasüteményt eszegetnek. Tehát inkább sütök. Ez egy olyan torta, aminek a krémjébe egyáltalán nem tettem semmiféle cukrot, teljesen édesítőporral készült, de senki nem mondta meg róla. A piskótát nem akartam szacharinnal csinálni, mert azt tapasztaltam, hogy általában ezek a kémiai anyagok elbomlanak a hő hatására és elveszítik édességüket és ki tudja mi keletkezik bennük az édességet adó anyag helyett. Talán annyit megengedhetünk magunknak, úgyis vékony a piskóta ebben a tortában.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!