r
Nosalty Logó

Balzsamecetes pácban érlelt kacsamell rizottó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Balzsamecetes pácban érlelt kacsamell rizottó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 898 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 898 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3824.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    1937 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a kacsamelleket felkockázzuk, és a szójaszószos, balzsamecetes pácban állni hagyjuk.
  2. Másnap a rizst forró kacsazsíron a reszelt zellerrel és fokhagymával együtt addig kevergetjük, amíg üveges nem lesz.
  3. Utána felöntjükegy kis fehérborral, és fokozatosan hozzáadunk zöldség/hús alaplevet, ahogy magába szívja.
  4. Közben elkezdjük a húst lepirítani szintén kacsazsíron.
  5. Lefedjük, puhulni hagyjuk.
  6. Amikor már puha, adunk hozzá egy kis gombát, majd 1-2 ekmézet, és kicsit karamellizáljuk, majd felöntjük egy kis tejszínnel, és összeforraljuk.
  7. Hozzákeverjük a majdnem kész rizshez, és tovább főzzük a rizottót.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4507
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Ajánló

Ez az étel nem igényel parmezánt vagy más sajtot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit a keleti és az olasz konyha fúziója. Mindkettő nagy kedvelője vagyok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...