Bakonyi betyárleves Juhász István konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g sertéscomb182 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
28g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
547
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
3279
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
14.3g sertéscomb26 kcal
-
4.8g füstölt szalonna31 kcal
-
4.1g sárgarépa1 kcal
-
2.2g fehérrépa1 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
2.4g paprika0 kcal
-
2.4g paradicsom0 kcal
-
7.2g gomba2 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
4.8g tejföl9 kcal
-
4.3g kapor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
47.8g víz0 kcal
Összesen
76
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 779.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 595.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 415 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 896 micro
-
β-karotin 2580 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
547
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.5 g
Zsír
-
Összesen 246.4 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 676 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4679.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 923 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 2240 mg
-
Nátrium 906 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 3570.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2488 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 334 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 793 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 542 micro
-
Kolin: 549 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 5379 micro
-
β-karotin 15481 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 3312 micro
Összesen
3279
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 62 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertéscomb
-
20 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 ek finomliszt
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
- A szalonnát kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát, kaprot és a petrezselymet finomra aprítjuk, a gombát szeletekre és a többi zöldséget (paprikát, paradicsomot is) egyforma méretűre (1x1 cm-es kockákra). A hagymát és a felkockázott paprikát a szalonnával együtt, annak zsírján pároljuk, majd miután üvegesre párolódott, megszórjuk fűszerpaprikával, és kevés víz hozzáadása mellett zsírjára pirítjuk.
- A húst megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk, majd a szalonnás, hagymás, paprikás alaphoz adjuk, és fehéredésig sütjük, liszttel megszórjuk, majd beletesszük a felaprított zöldségeket, gombát, paradicsomot, petrezselymet, kaprot, sárgarépát, fehérrépát, felöntjük vízzel, sózzuk, fűszerezzük és addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Utána tejföllel és kevés liszttel behabarjuk.
- Minden csészényi levest külön 1 teáskanálnyi tejföllel és csipetnyi frissen aprított petrezselyemmel tálalunk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2741
- Feltöltés dátuma: 2020. július 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Nagyon ízletes, de ritkábban készített levesünk, pedig gyorsan elkészíthető.