Baklavasajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 37% Zsír
Alap
-
10g réteslap31 kcal
-
17g dió109 kcal
-
17g pisztácia95 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g vaj60 kcal
Sajttortás réteg
-
50g mascarpone202 kcal
-
17g méz51 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
16 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
15g réteslap43 kcal
-
8g vaj60 kcal
Szirupos feltét
Összesen
946
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 37% Zsír
Alap
-
125g réteslap369 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
200g pisztácia1144 kcal
-
0g só0 kcal
-
168g vaj1205 kcal
-
100g vaj717 kcal
Sajttortás réteg
-
600g mascarpone2424 kcal
-
200g méz608 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
191 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
175g réteslap516 kcal
-
100g vaj717 kcal
Szirupos feltét
Összesen
11343
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 37% Zsír
Alap
-
4.5g réteslap13 kcal
-
7.1g dió47 kcal
-
7.1g pisztácia41 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
Sajttortás réteg
-
21.4g mascarpone87 kcal
-
7.1g méz22 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1.8g étkezési keményítő7 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
6.3g réteslap18 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
Szirupos feltét
Összesen
406
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 72.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
946
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.7 g
Zsír
-
Összesen 873.2 g
-
Telített zsírsav 242 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 181 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 190 g
-
Koleszterin 1511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4862.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 812 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 794 mg
-
Foszfor 2713 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 752.8 g
-
Cukor 440 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 510 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2863 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 948 mg
-
Retinol - A vitamin: 2779 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1016 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3909 micro
Összesen
11343
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
406
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Alap
Sajttortás réteg
-
600 g mascarpone
-
200 g méz
-
4 db tojás
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
50 g étkezési keményítő
-
1 citromból nyert citromhéj
Szirupos feltét
Elkészítés
Alap
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát pedig béleleljünk ki sütőpapírral.
- Gyorsan és egyenként kenjünk meg 5 rétestésztát az olvasztott vajjal, és hajtsuk félbe őket. Óvatosan helyezzük a kibélelt tortaformába.
- Úgy helyezzük el őket, hogy a forma alját és a peremének 1/3-át teljesen fedje be a vajjal megkent tészta. Tegyük hűtőbe amíg elkészítjük a ropogós alapot.
- A pisztáciát és a diót keverjük össze és borítsuk sütőtepsire, majd sütőben 10 perc alatt 160 fokon enyhén pirítsuk meg. Miután kissé kihűlt, konyhai robotgépben daráljuk le, durva, homokszerű állagúra. Ezt követően öntsük hozzá a 12 evőkanál olvasztott vajat és egy csipet sót, majd keverjük össze.
- Egyenletesen nyomjuk a tésztával bélelt forma aljába, és tegyük 160 fokos sütőbe, 15-20 percre. Ez idő alatt elkészítjük a sajttortás réteget.
Sajttortás réteg
- Egy nagy tálban keverjük el a hozzávalókat: a krémsajtot, a mézet, a tojásokat. Adjuk hozzá a vaníliákat, keményítőt és citromhéjat. Addig keverjük, amíg össze nem áll, de ne keverjük túl.
- A krém 1/4-ét ráöntjük az elősütött kéregre, és simítjuk. Ráhajtogatunk 2-3 megvajazott réteslapot, majd rákanalazzuk a maradék krémet, és egy gyors simítás után befedjük teljesen a maradék levajazott réteslapokkal. Lehet rusztikusan, úgy lesz igazán mutatós, baklavajellegű.
- A sütő gőz funkcióját használva sütjük meg 160 fokon 60-70 percig, amíg a sajttorta megsül, és a teteje enyhén megbarnul.
- Ezután sütőben hagyjuk hűlni 1 órát, nyitott ajtónál, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy akár egy éjszakára, hogy teljesen lehűljön és kidermedjen.
Szirupos feltét
- Egy kis gyorsforralóban keverjük össze a mézet, a vizet, a rózsavizet, a citrom levét és héját. Melegítsük közepesen magas hőmérsékleten. Forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük körülbelül 11-15 percig, amíg sűrű nem lesz.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a durvára vágott diót és a pisztáciát, majd tegyük félre, amíg a sajttorta elkészül.
- Miután a sajttorta megdermedt és kihűlt, vegyük ki a formából és koronázzuk meg a pisztáciás-diós öntetettel.
- Ezután tálalhatjuk is! A sütemény 4-5 napig eláll a hűtőszekrényben.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 57
- Össznézettség: 5957
- Feltöltés dátuma: 2022. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gerzsenyi Flóra
420 recept
Filó tésztával (tradicionális török réteslap) és pisztáciás-diós kéreggel készült ez a krémes, mézes baklavasajttorta. Ebben a masszív és gazdag ötvözetben mindkét desszert színe, java benne van. Ez a torta lesz az idei sláger és a ti legújabb kedvencetek is, ha nem hiszitek próbáljátok ki!