r
Nosalty Logó

Baklavasajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Baklavasajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Alap

Sajttortás réteg

Szirupos feltét

Összesen 946 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Alap

Sajttortás réteg

Szirupos feltét

Összesen 11343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Alap

Sajttortás réteg

Szirupos feltét

Összesen 406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 946 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    873.2 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    190 g
  • Koleszterin
    1511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4862.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    2713 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.8 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    510 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2863 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3909 micro
Összesen 11343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

Alap

Sajttortás réteg

Szirupos feltét

Elkészítés

Alap

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát pedig béleleljünk ki sütőpapírral.
  2. Gyorsan és egyenként kenjünk meg 5 rétestésztát az olvasztott vajjal, és hajtsuk félbe őket. Óvatosan helyezzük a kibélelt tortaformába.
  3. Úgy helyezzük el őket, hogy a forma alját és a peremének 1/3-át teljesen fedje be a vajjal megkent tészta. Tegyük hűtőbe amíg elkészítjük a ropogós alapot.
  4. A pisztáciát és a diót keverjük össze és borítsuk sütőtepsire, majd sütőben 10 perc alatt 160 fokon enyhén pirítsuk meg. Miután kissé kihűlt, konyhai robotgépben daráljuk le, durva, homokszerű állagúra. Ezt követően öntsük hozzá a 12 evőkanál olvasztott vajat és egy csipet sót, majd keverjük össze.
  5. Egyenletesen nyomjuk a tésztával bélelt forma aljába, és tegyük 160 fokos sütőbe, 15-20 percre. Ez idő alatt elkészítjük a sajttortás réteget.

Sajttortás réteg

  1. Egy nagy tálban keverjük el a hozzávalókat: a krémsajtot, a mézet, a tojásokat. Adjuk hozzá a vaníliákat, keményítőt és citromhéjat. Addig keverjük, amíg össze nem áll, de ne keverjük túl.
  2. A krém 1/4-ét ráöntjük az elősütött kéregre, és simítjuk. Ráhajtogatunk 2-3 megvajazott réteslapot, majd rákanalazzuk a maradék krémet, és egy gyors simítás után befedjük teljesen a maradék levajazott réteslapokkal. Lehet rusztikusan, úgy lesz igazán mutatós, baklavajellegű.
  3. A sütő gőz funkcióját használva sütjük meg 160 fokon 60-70 percig, amíg a sajttorta megsül, és a teteje enyhén megbarnul.
  4. Ezután sütőben hagyjuk hűlni 1 órát, nyitott ajtónál, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy akár egy éjszakára, hogy teljesen lehűljön és kidermedjen.

Szirupos feltét

  1. Egy kis gyorsforralóban keverjük össze a mézet, a vizet, a rózsavizet, a citrom levét és héját. Melegítsük közepesen magas hőmérsékleten. Forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük körülbelül 11-15 percig, amíg sűrű nem lesz.
  2. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a durvára vágott diót és a pisztáciát, majd tegyük félre, amíg a sajttorta elkészül.
  3. Miután a sajttorta megdermedt és kihűlt, vegyük ki a formából és koronázzuk meg a pisztáciás-diós öntetettel.
  4. Ezután tálalhatjuk is! A sütemény 4-5 napig eláll a hűtőszekrényben.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 5957
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 04.

Receptkategóriák

Baklavasajttorta
Gerzsenyi Flóra 420 recept

Filó tésztával (tradicionális török réteslap) és pisztáciás-diós kéreggel készült ez a krémes, mézes baklavasajttorta. Ebben a masszív és gazdag ötvözetben mindkét desszert színe, java benne van. Ez a torta lesz az idei sláger és a ti legújabb kedvencetek is, ha nem hiszitek próbáljátok ki!

Hozzávalók

Alap

Sajttortás réteg

Szirupos feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...