Baklava ahogy Pussycat készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
38g réteslap111 kcal
-
38g dió245 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
14g cukor56 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
1g vaj6 kcal
A sziruphoz
Összesen
1076
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
300g réteslap885 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
400g vaj2868 kcal
-
115g cukor445 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
7g vaj50 kcal
A sziruphoz
Összesen
8600
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 65.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.8 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1076
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 525.8 g
-
Telített zsírsav 224 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 154 g
-
Koleszterin 875 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2206.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 1144 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 958.5 g
-
Cukor 746 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 615.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2787 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 2731 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 679 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
8600
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
376
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A vajat felolvasztjuk. A tepsit vékonyan kivajazzuk.
- A réteslapot hozzámérjük a tepsihez, és konyhai ollóval levágjuk akkorára, mint a tepsi. A darabokat félretesszük.
- Lefektetünk egy csomag réteslapot a tepsibe úgy, hogy a minden második vagy harmadik lapot megkenünk az olvasztott vajjal.
- A darált diót, a cukrot és a fűszereket összekeverjük, és az egészet rászórjuk a réteslapokra.
- Meglocsoljuk egy pár kanál vajjal.
- Most a levágott darabokat felvagdaljuk csíkokra, és az egészet rászórjuk a tetejére.
- A második csomag réteslapot is ráfektetjük, vajazva minden második-harmadik lapot.
- Egy jó éles késsel felvágjuk háromszög, négyzet vagy deltoid alakúra. Vigyázzunk, hogy végig (padlóig) legyen vágva.
- Most a megmaradt vajat (ha maradt egyáltalán) csurgassuk rá a tetejére, és azt be fogja szívni a süti.
- Süssük meg 190 C fokon szép aranyszínűre.
- Hagyjuk kihűlni, és akkor öntsük rá a szirupot.
- A szirup hozzávalóit egy kis lábosba tesszük és felforraljuk, majd takarékon főzzük 10 percig. Kihalásszuk belőle a fahéjat és a citromhéjat, és forrón ráöntjük a baklavára.
- Ha kihűlt, lehet kínálni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x25
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11315
- Feltöltés dátuma: 2013. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pussycat
150 recept
Figyelem!!! Ez a süti kimondottan édesszájúaknak való! (De azoknak NAGYON!) Az elkészítése komplikáltabbnak hangzik, mint amilyen. Nagyon egyszerű és gyors, csak a sütési és hűlési időt nehéz kivárni. Ez a recept a nálunk kapható réteslap csomagoló dobozán van feltüntetve. Egyedül a vaj mennyiségét csökkentettem, mert 500 g van megadva, amit én az első elkészítésem után azonnal levettem 400 g-ra, mert soknak találtam.