r
Nosalty Logó

Baklava ahogy Pussycat készíti

pussycat
Baklava ahogy Pussycat készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

1076
Kalória
10.3g
Fehérje
119.8g
Szénhidrát
65.7g
Zsír
77g
Víz
109.4g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
93.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 1076 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 8600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1076 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    525.8 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    958.5 g
  • Cukor
    746 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    615.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2787 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2731 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 8600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk. A tepsit vékonyan kivajazzuk.
  2. A réteslapot hozzámérjük a tepsihez, és konyhai ollóval levágjuk akkorára, mint a tepsi. A darabokat félretesszük.
  3. Lefektetünk egy csomag réteslapot a tepsibe úgy, hogy a minden második vagy harmadik lapot megkenünk az olvasztott vajjal.
  4. A darált diót, a cukrot és a fűszereket összekeverjük, és az egészet rászórjuk a réteslapokra.
  5. Meglocsoljuk egy pár kanál vajjal.
  6. Most a levágott darabokat felvagdaljuk csíkokra, és az egészet rászórjuk a tetejére.
  7. A második csomag réteslapot is ráfektetjük, vajazva minden második-harmadik lapot.
  8. Egy jó éles késsel felvágjuk háromszög, négyzet vagy deltoid alakúra. Vigyázzunk, hogy végig (padlóig) legyen vágva.
  9. Most a megmaradt vajat (ha maradt egyáltalán) csurgassuk rá a tetejére, és azt be fogja szívni a süti.
  10. Süssük meg 190 C fokon szép aranyszínűre.
  11. Hagyjuk kihűlni, és akkor öntsük rá a szirupot.
  12. A szirup hozzávalóit egy kis lábosba tesszük és felforraljuk, majd takarékon főzzük 10 percig. Kihalásszuk belőle a fahéjat és a citromhéjat, és forrón ráöntjük a baklavára.
  13. Ha kihűlt, lehet kínálni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x25

Figyelem!!! Ez a süti kimondottan édesszájúaknak való! (De azoknak NAGYON!) Az elkészítése komplikáltabbnak hangzik, mint amilyen. Nagyon egyszerű és gyors, csak a sütési és hűlési időt nehéz kivárni. Ez a recept a nálunk kapható réteslap csomagoló dobozán van feltüntetve. Egyedül a vaj mennyiségét csökkentettem, mert 500 g van megadva, amit én az első elkészítésem után azonnal levettem 400 g-ra, mert soknak találtam. 

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...