r
Nosalty Logó

Bakewell torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bakewell torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Az édes, omlós tésztához

A farngipane- hoz

A megkenéshez és a tetejére

Összesen 519 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Az édes, omlós tésztához

A farngipane- hoz

A megkenéshez és a tetejére

Összesen 4137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Az édes, omlós tésztához

A farngipane- hoz

A megkenéshez és a tetejére

Összesen 437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 519 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    271.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2837.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1318 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1564 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 4137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 437 kcal

Hozzávalók

Az édes, omlós tésztához

A farngipane- hoz

A megkenéshez és a tetejére

Elkészítés

Az édes, omlós tésztához

  1. Először készítsük el a frangipane- t, mert ennek legalább 2 órát hűtőben kell tölteni a felhasználás előtt. Tegyük egy tálba a hozzávalókat, majd robotgép segítségével keverjünk belőle könnyű, habállagú krémet, s letakarva tegyük hűtőbe.
  2. A tésztához keverjük össze a lisztet a porcukorral, adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, majd kockázzuk rá a hideg vajat és kézzel morzsoljuk össze, amíg egy kicsit össze nem áll a tészta. Nem kell tökéletesen simára gyúrni. Egy nagy darab folpackba tegyük a tésztánkat, csomagoljuk be, s fél órát dermesszük hideg hűtőben.
  3. Egy 24 cm-es piteformát alaposan vajazzunk ki, kissé hintsük be liszttel, így biztosan nem ragad bele majd a tészta, s szépen ki fogjuk tudni emelni belőle a kész torát.
  4. Az omlós tésztánkat nyújtsuk ki vékonyra, s terítsük az előkészített formába. Kissé nyomkodjuk is bele az ujjainkkal úgy, hogy az oldalakat is beborítsa a tészta. A felesleget éles késsel vágjuk le, szurkáljuk meg villával, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük enyhén barnára.
  5. A sütőből kivéve kenjük meg a tésztát lekvárral, kanalazzuk rá óvatosan a lehűtött frangipane- t, simítsuk el a tetejét, s ha szeretnénk, most szórjuk meg a szeletelt mandulával.
  6. Süssük kb. 50 percig, illetve tűpróbáig. Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le egy alufóliával.
  7. A formában hagyjuk kihűlni, majd szépen ki lehet emelni belőle.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18550
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Ajánló

Eper- vagy bogyós gyümölcsökből készült dzsemmel a legfinomabb! A süti krémjét és tésztáját is el lehet készíteni akár egy nappal korábban is, sőt, a kész tortának sem tesz rosszat, ha egy kicsit áll, így legalább az omlós tészta magába szívja a dzsemet és kissé megpuhul. Kiváló vendégváró, de egy tea vagy kávé mellé is remek kiegészítő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy tradicionális angol sütemény, ami Darbyshire Bakewell nevezetű városkájából származik. Alapja omlós tészta, amire gyümölcsdzsem kerül, megfejelve egy tojással és őrölt mandulával készült krémmel, amit frangipane-nak is neveznek. 

Hozzávalók

Az édes, omlós tésztához

A farngipane- hoz

A megkenéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...