Bajor töltött rostélyos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
175g marharostélyos536 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
25g mangalica zsír226 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
1248
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
700g marharostélyos2142 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
100g mangalica zsír902 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
4982
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
34.4g marharostélyos105 kcal
-
19.6g burgonya11 kcal
-
4.9g mangalica zsír44 kcal
-
4.9g sonka7 kcal
-
4.9g füstölt szalonna32 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
4.9g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.2g citrom1 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
9.8g tejföl19 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
245
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 107.8 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1126.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 247.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
1248
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.8 g
Zsír
-
Összesen 431.2 g
-
Telített zsírsav 180 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4506.9 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1755 mg
-
Nátrium 1786 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 989.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 612 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 181 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 908 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
4982
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg mangalica zsír
-
10 dkg sonka
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 db tojás
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 db citrom
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 dl tejföl
Elkészítés
- A 4 db hússzeletet vékonyra kiveregetjük, sózzuk, és borsozzuk.
- A töltelékhez a pucolt és megfőtt burgonyát durvára törjük. A vajat kicsit megmelegítjük, hozzáadjuk a tojásokat, és az apró kockára vágott sonkát és a 1 dl tejet, összekeverjük, ha túl folyós, akkor serpenyőben kicsit melegítünk rajta, hogy összeálljon. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a hússzeleteket, fogpiszkálóval vagy cérnával összegöngyöljük.
- Mártás: Kis edényben zsírt hevítünk, beletesszük a szalonnát, gerezdre vágott hagymát, cikkekre vágott fokhagymát, babérlevelet, a fél citromot, és afelgöngyölt rostélyost és kevés vízzel puhára pároljuk.
- Amikor a hús puha, kivesszük, a mártást a liszttel és a tejföllel behabarjuk. A tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet és egy kevét levet a csomósodás megelőzése végett, és hozzáöntünk annyit, hogy ne legyen túl sűrű. (Vadasmártás sűrűségű legyen.)
- Sóval, borssal, mustárral ízesítjük.
- Végül a tekercseket visszahelyezzük a szaftba, és beleforgatjuk.
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 13795
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.
Ajánló
Tésztával, rizzsel tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Sok rostélyos húsom maradt, ezért ki kellett találnom, mit kezdjek vele, több receptből állítottam össze ezt a finomságot, azt tettem bele, ami éppen itthon volt, nagyon jóra sikeredett.