r
Nosalty Logó

Bajor répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bajor répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4468 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3901 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3460 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    1022 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1212 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22340 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2169 micro
Összesen 3998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    678 micro
  • β-karotin
    1631 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben a mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk. A répákat meghámozzuk, és lereszeljük. Vajat megolvasztjuk.
  2. Habverővel a szétválasztott tojások sárgáját 10 deka cukorral krémesre keverjük. Citromhéjjal, sóval és a fahéjjal ízesítjük. Beletesszük a répát, a lisztet, a sütőport és a mogyorót.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és közben beleszórjuk a maradék cukrot.
  4. Először a hab 1/3 részét, majd a többit a masszába forgatjuk, plusz a folyékony vajat.
  5. Margarinos, lisztes tepsibe sütjük.
  6. Ha kész tetejét lekvárral megkenhetjük, bár nem kötelező!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13422
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 08.

Ajánló

Eredeti receptben a torta tetején van egy máz miszerint 25 dkg porcukrot citromlével kikeverünk. Nekem ez annyira nem jött be első sütéskor, így most ki is hagytam! Szerintem enélkül is finom lett!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatortát először anyum kapott szülinapjára, de az előre megrendelt volt. Annyira ízlett, hogy felkutattam egy receptet, és gyorsan megsütöttem! Isteni finom lett, tömény az igaz, de különleges... mégiscsak répából van! :) Azóta már kipróbáltam többféle répatorta receptet, és mindegyik finom lett. Ajánlani tudom mindenkinek, megéri megkóstolni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...