r
Nosalty Logó

Bajkáli ribizlikrém-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vegyészkedő Katica
Bajkáli ribizlikrém-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    224.7 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1995 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1938 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    264 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 4085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük, a sót és a sütőport hozzákeverjük.
  2. A sütőt előmelegítjük, a formát kizsírozzuk, kilisztezzük. A tésztát elharmadoljuk, a forma méretének, nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A sütőbe rakjuk, majd 8-10 perc alatt készre sütjük (gáz: 3-as fokozat). A maradék két tésztarészt ugyanígy kisütjük.
  3. A bogyókat megmossuk, a citruslevekkel 5 percig "lazán" forraljuk, majd hűlni hagyjuk. 30 perc elteltével a zselatinfixeket kevés vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük csomómentesen a gyümölcskompóthoz. 3-5 órán keresztül állni hagyjuk. Ne hagyjuk megszilárdulni teljesen, a zselé előtti állapotot kell elcsípni!!!
  4. 300 g habtejszínt a vaníliás cukorral felverjük, majd a már kihűlt, gyümölcs-majdnem-zseléhez óvatosan hozzákeverjük. 15 percig állni hagyjuk.
  5. Az első tortalapot a tortaformába rakjuk, a a ribizlikrém felét rátesszük (nem kell megijedni, ha még folyékony, a hűtőben meg fog szilárdulni). Majd arra a következő tortalap, és arra a krém másik fele, végül arra pedig a harmadik tortalap, és arra a maradék 100 g felvert habtejszín kerül rá.
  6. A torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük ribizliszemekkel.
  7. Hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11901
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 22.

Ajánló

Megjegyzés: A szervírozás előtt egy nappal érdemes elkészíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajkáli ribizlikrém-torta
Vegyészkedő Katica 11 recept

Ismét születésnapra készült, és valami nem tömény, nyári finomság kellett. A ribizliszezon miatt a gyümölcs adott volt, ráadásul külön jó benne, hogy nem olyan rettenetesen édes. :)  A könyv, ahonnan a recept származik: Mit Rezepten um die Welt - Saftige Obstkuchen und -Torten.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...