Bajkáli ribizlikrém-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vegyészkedő Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
8g vaj60 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A töltelékhez
-
25g piros ribizli14 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
3 kcal
Összesen
340
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
100g vaj717 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
300g piros ribizli165 kcal
-
175g narancslé82 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4085
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
6.4g vaj46 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
19.2g finomliszt70 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
A töltelékhez
-
19.2g piros ribizli11 kcal
-
11.2g narancslé5 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
2.6g zselatinfix3 kcal
-
25.6g habtejszín75 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
260
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
340
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 224.7 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 869 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3298.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1264 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 464.4 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 754.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1995 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 179 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 1938 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 264 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 641 micro
Összesen
4085
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
80 g cukor
-
1 db tojás
-
300 g finomliszt
-
1 késhegynyi só
-
2 tk sütőpor
A töltelékhez
-
300 g piros ribizli
-
1 ek citromlé
-
60 g cukor
-
2 csomag zselatinfix
-
400 g habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük, a sót és a sütőport hozzákeverjük.
- A sütőt előmelegítjük, a formát kizsírozzuk, kilisztezzük. A tésztát elharmadoljuk, a forma méretének, nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A sütőbe rakjuk, majd 8-10 perc alatt készre sütjük (gáz: 3-as fokozat). A maradék két tésztarészt ugyanígy kisütjük.
- A bogyókat megmossuk, a citruslevekkel 5 percig "lazán" forraljuk, majd hűlni hagyjuk. 30 perc elteltével a zselatinfixeket kevés vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük csomómentesen a gyümölcskompóthoz. 3-5 órán keresztül állni hagyjuk. Ne hagyjuk megszilárdulni teljesen, a zselé előtti állapotot kell elcsípni!!!
- 300 g habtejszínt a vaníliás cukorral felverjük, majd a már kihűlt, gyümölcs-majdnem-zseléhez óvatosan hozzákeverjük. 15 percig állni hagyjuk.
- Az első tortalapot a tortaformába rakjuk, a a ribizlikrém felét rátesszük (nem kell megijedni, ha még folyékony, a hűtőben meg fog szilárdulni). Majd arra a következő tortalap, és arra a krém másik fele, végül arra pedig a harmadik tortalap, és arra a maradék 100 g felvert habtejszín kerül rá.
- A torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük ribizliszemekkel.
- Hűtőbe rakjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11901
- Feltöltés dátuma: 2010. július 22.
Ajánló
Megjegyzés: A szervírozás előtt egy nappal érdemes elkészíteni.
Receptjellemzők
Vegyészkedő Katica
11 recept
Ismét születésnapra készült, és valami nem tömény, nyári finomság kellett. A ribizliszezon miatt a gyümölcs adott volt, ráadásul külön jó benne, hogy nem olyan rettenetesen édes. :) A könyv, ahonnan a recept származik: Mit Rezepten um die Welt - Saftige Obstkuchen und -Torten.