r
Nosalty Logó

Bajkáli ribizlikrém-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vegyészkedő Katica
Bajkáli ribizlikrém-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    224.7 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1995 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1938 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    264 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 4085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük, a sót és a sütőport hozzákeverjük.
  2. A sütőt előmelegítjük, a formát kizsírozzuk, kilisztezzük. A tésztát elharmadoljuk, a forma méretének, nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A sütőbe rakjuk, majd 8-10 perc alatt készre sütjük (gáz: 3-as fokozat). A maradék két tésztarészt ugyanígy kisütjük.
  3. A bogyókat megmossuk, a citruslevekkel 5 percig "lazán" forraljuk, majd hűlni hagyjuk. 30 perc elteltével a zselatinfixeket kevés vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük csomómentesen a gyümölcskompóthoz. 3-5 órán keresztül állni hagyjuk. Ne hagyjuk megszilárdulni teljesen, a zselé előtti állapotot kell elcsípni!!!
  4. 300 g habtejszínt a vaníliás cukorral felverjük, majd a már kihűlt, gyümölcs-majdnem-zseléhez óvatosan hozzákeverjük. 15 percig állni hagyjuk.
  5. Az első tortalapot a tortaformába rakjuk, a a ribizlikrém felét rátesszük (nem kell megijedni, ha még folyékony, a hűtőben meg fog szilárdulni). Majd arra a következő tortalap, és arra a krém másik fele, végül arra pedig a harmadik tortalap, és arra a maradék 100 g felvert habtejszín kerül rá.
  6. A torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük ribizliszemekkel.
  7. Hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11902
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 22.

Ajánló

Megjegyzés: A szervírozás előtt egy nappal érdemes elkészíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajkáli ribizlikrém-torta
Vegyészkedő Katica 11 recept

Ismét születésnapra készült, és valami nem tömény, nyári finomság kellett. A ribizliszezon miatt a gyümölcs adott volt, ráadásul külön jó benne, hogy nem olyan rettenetesen édes. :)  A könyv, ahonnan a recept származik: Mit Rezepten um die Welt - Saftige Obstkuchen und -Torten.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...