r
Nosalty Logó

Bajai halászlé házi gyufametélttel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pannika
Bajai halászlé házi gyufametélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Halászlé

Házi gyufametélt

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Halászlé

Házi gyufametélt

Összesen 1989 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Halászlé

Házi gyufametélt

Összesen 33 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    927 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8189.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    4139 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    4833.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    7420 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    1600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    4892 micro
  • β-crypt
    1000 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4356 micro
Összesen 1989 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    45 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Halászlé

Házi gyufametélt

  • 10 dkg finomliszt (10-15 dkg, amennyit felvesz, én általában keverem a finomlisztet egy kis teljeskiőrlésűvel)
  • 1 csipet

Elkészítés

Halászlé

  1. Halászlé: a hagymát megtisztítjuk, és aprítógépben pépesítjük, 5 literes fazékban feltesszük a vízzel főni, amikor gyöngyözni kezd, beletesszük a pirospaprikát, sót, borsot, a paprikákat, paradicsomot és a halászlékockákat. Fél órát főzzük, közben lesózzuk a halfilét és a halbelsőséget, majd beletesszük a levesbe, és még fél órát főzzük.
  2. Közben elkészítjük a gyufatésztát. A tojást, a sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk (ha lágy, ragacsos a tészta, akkor lisztet teszünk hozzá, ha túl kemény, akkor pici vizet). Simára gyúrjuk, majd letakarva 1 órát pihentetjük.
  3. Ezután késhát vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és a nyújtódeszkán még 10-15 percig pihentetjük (vigyázni kell, hogy ne szárítsuk ki nagyon, mert akkor nagyon nehéz vágni). Pihentetés után gyufa vastagságúra felmetéljük. Bő sós, forró vízben kifőzzük, és a halászlével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 54107
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pannika 17 recept

A bajai halászlé a család aprajának és nagyjának a kedvence évtizedek óta. Hagyományosan karácsonykor készítem, de gyakran főzöm évközben is.

Hozzávalók

Halászlé

Házi gyufametélt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...