Bajai halászlé házi gyufametélttel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Pannika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Halászlé
-
125g ponty95 kcal
-
38g haltej/halikra54 kcal
-
64g vöröshagyma23 kcal
-
6 kcal
-
11 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1 kcal
-
438g víz0 kcal
Házi gyufametélt
-
7g tojás9 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
249
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Halászlé
-
1000g ponty762 kcal
-
300g haltej/halikra429 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
16g fűszerpaprika45 kcal
-
20g halászlékocka88 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12 kcal
-
3500g víz0 kcal
Házi gyufametélt
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1989
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Halászlé
-
17.4g ponty13 kcal
-
5.2g haltej/halikra7 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0.3g halászlékocka2 kcal
-
1.7g paradicsom0 kcal
-
1.7g tv-paprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g hegyes erős paprika0 kcal
-
60.8g víz0 kcal
Házi gyufametélt
-
1g tojás1 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
33
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1023.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 604.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 927 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 611 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 544 micro
Összesen
249
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.6 g
Zsír
-
Összesen 68.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1698 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8189.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 4139 mg
-
Nátrium 2740 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 4833.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 860 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 40 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 7420 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 511 micro
-
Kolin: 1600 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 231 micro
-
β-karotin 4892 micro
-
β-crypt 1000 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4356 micro
Összesen
1989
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 45 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
Halászlé
-
30 dkg haltej/halikra
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
4 ek fűszerpaprika
-
2 db halászlékocka
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3.5 l víz
Házi gyufametélt
-
1 db tojás
-
10 dkg finomliszt (10-15 dkg, amennyit felvesz, én általában keverem a finomlisztet egy kis teljeskiőrlésűvel)
-
1 csipet só
Elkészítés
Halászlé
- Halászlé: a hagymát megtisztítjuk, és aprítógépben pépesítjük, 5 literes fazékban feltesszük a vízzel főni, amikor gyöngyözni kezd, beletesszük a pirospaprikát, sót, borsot, a paprikákat, paradicsomot és a halászlékockákat. Fél órát főzzük, közben lesózzuk a halfilét és a halbelsőséget, majd beletesszük a levesbe, és még fél órát főzzük.
- Közben elkészítjük a gyufatésztát. A tojást, a sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk (ha lágy, ragacsos a tészta, akkor lisztet teszünk hozzá, ha túl kemény, akkor pici vizet). Simára gyúrjuk, majd letakarva 1 órát pihentetjük.
- Ezután késhát vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és a nyújtódeszkán még 10-15 percig pihentetjük (vigyázni kell, hogy ne szárítsuk ki nagyon, mert akkor nagyon nehéz vágni). Pihentetés után gyufa vastagságúra felmetéljük. Bő sós, forró vízben kifőzzük, és a halászlével tálaljuk.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 54107
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Pannika
17 recept
A bajai halászlé a család aprajának és nagyjának a kedvence évtizedek óta. Hagyományosan karácsonykor készítem, de gyakran főzöm évközben is.