r
Nosalty Logó

Bagolyszem 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Bagolyszem 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    307.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3294.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    1651 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1661 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    3423 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 5106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe beletesszük a csipet sót, és elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. A töltelékhez összekeverjük a darált diót a porcukorral, a vaniliás cukorral, majd összedolgozzuk a keményre felvert tojáshabbal.
  4. A tésztát három részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk a lapokat kisebb tepsi nagyságúra.
  5. A tészta két szemközti szélére sorban meggyszemeket rakunk. A tészta két szélét felgöngyöljük úgy, hogy közöttük kb. 8-9 centiméteres hely maradjon ki.
  6. Közepére helyezzük a diós tölteléket. Előmelegített sütőben sütjük.
  7. Tetejét porcukorral meghintjük, vékony szeletekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 381
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 61659
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bagolyszem 2.
Ferencz Lajosné 9 recept

Gyorsan elkészíthető és finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...