r
Nosalty Logó

Bagolyszem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bibuka
Bagolyszem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6855 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    376.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6363.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2178 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    811 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.4 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 6855 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet jól elmorzsoljuk a margarinnal, közben a cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez a tojássárgájával együtt. Jól összegyúrjuk, ha kell még hozzá tej, tegyünk bele, hogy jól nyújtható legyen a tésztánk.
  2. A töltelékhez felverjük a tojásfehérjét habbá, hozzáadjuk a porcukrot, és kettévesszük a habot, egyik felébe a diót, a másikba a mákot keverjük.
  3. A tésztából 4 cipót készítünk, kb. közepes méretű tepsi nagyságúra nyújtjuk, és megkenjük lekvárral! Majd két oldalról feltekerjük mint a rétestésztát, de hagyunk közte kb. 3 cm-es hézagot, ebbe töltjük a diós vagy mákos tölteléket. 2 tésztát diósan, 2 tésztát mákosan töltünk meg (de mindenki úgy variálja, ahogy akarja, lehet mind diós is). Mind a négy tésztát így csináljuk, majd gázsütő tepsit sütőpapírral kibélelünk, és belerakjuk a tésztákat! (Én mindig először a tésztákat beleigazítom a tepsibe, és utána töltöm be a hézagokat, szerintem így könnyebb!)
  4. A végén felvert tojással megkenjük a tésztát, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23665
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kerti partira készült, könnyű, kissé kelt süti. Nagy sikere van mindig!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...